Proiectul ”Recomandările OMS 2022 privind planificarea familială și avortul în condiții de siguranță mai aproape de femeile și furnizorii de servicii medicale din Transnistria”

PERIOADA DE IMPLEMENTARE: 01 Iulie 2022 – 30 Iunie 2024

DONATOR: Safe Abortion Action Fund (SAAF)

SCOPUL PROIECTULUI: Implementarea celor mai recente recomandări ale OMS privind avortul în condiții de siguranță și serviciile de planificare familială în Transnistria.

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

 • Includerea serviciilor de planificare familială și de avort în condiții de siguranță, în conformitate cu cele mai recente recomandări ale OMS de către autoritățile locale publice în actualul sistem de sănătate din Transnistria.
 • Consolidarea capacității de a furniza servicii de sănătate reproductivă și planificare familială, în corespundere cu cele mai recente recomandări ale OMS, și coordonarea serviciilor în regiune, de către Centrul de Sănătate a Reproducerii și Planificare Familială din Tiraspol, prin intermediul a celor șapte centre model de sănătate reproductivă.
 • Furnizarea serviciilor de consiliere calitativă a femeilor și fetelor din Transnistria de către medicii ginecologi obstreticieni din cele 7 centre model de sănătate reproductivă privind AM prin telemedicină în conformitate cu cele mai recente recomandări ale OMS
 • Acces sporit la informații și servicii de sănătate reproductivă și de planificare familială în rândul femeilor și fetelor din Transnistria, în special a celor care locuiesc în zonele rurale, cu mai puține resurse financiare sau cu dizabilități.

ACTIVITĂȚILE PROIECTULUI:

 • Organizarea mesei rotunde de lansare a proiectului cu părțile interesate cheie, inclusiv autoritățile locale de sănătate publică din Transnistria.
 • Organizarea unui eveniment pentru a anunța lansarea proiectului și pentru a discuta fezabilitatea și pașii potențiali de a pune în aplicare recomandările OMS privind sănătatea reproductivă, serviciile de planificare familială și avortul în condiții de siguranță, în conformitate cu cele mai recente recomandări ale OMS.
 • Desfășurarea de instruiri cu personalul Centrului de Sănătate a Reproducerii și Planificare Familială din Tiraspol pentru lucrătorii din domeniul sănătății reproductive și planificării familiale, de asistență medicală primară cu privire la cele mai recente recomandări ale OMS.
 • Acordarea de suport continuu Centrului de Sănătate a Reproducerii și Planificare Familială în oferirea și coordonarea serviciului de sănătate reproductivă și planificare familială în conformitate cu cele mai recente recomandări ale OMS.
 • Dezvoltarea unui site web interactiv pentru informații privind sănătatea reproducerii, planificarea familială și avortul în condiții de siguranță pentru femei, inclusiv prin telemedicină.
 • Facilitarea instruirilor cu medicii din cele 7 centre model de sănătate reproductivă din Transnistria cu privire la cele mai recente recomandări ale OMS din 2022 pentru servicii de planificare familială și avort în condiții de siguranță.
 • Suport în furnizarea serviciilor de planificare familială și de avort în condiții de siguranță în conformitate cu cele mai recente recomandări ale OMS pentru femeile și fetele cu sarcini nedorite din Transnistria.
 • Producerea și distribuirea de materiale informative privind sănătatea reproductivă și planificarea familială în conformitate cu cele mai recente recomandări ale OMS pentru potențialii beneficiari.
 • Organizarea unei reuniuni a părților interesate pentru a discuta rezultatele proiectului și a elabora un plan de acțiune pentru susținerea activităților și rezultatelor.

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept