Tabăra de vară pentru integrare – Solidaritate, egalitate, pace!

PERIOADA DE IMPLEMENTARE: 01.04.2023- 30.09.2023

DONATOR: Solidarites international

Populația cuprinsă: Toți copiii care vizitează biblioteca pe parcursul anului. 270 de copii în timpul taberei de vară de integrare, inclusiv copii refugiați, copii cu dizabilități, copii din familii vulnerabile, copii din minorități etnice.

Obiectiv general:

Organizarea unei tabere de integrare a copiilor în parteneriat cu Biblioteca Poloneză Adam Mickiewicz, în calitate de instituție educațională profesionistă și acreditată din Chișinău, cu măsuri specifice de creștere a accesului incluziv la servicii educaționale pentru copiii cu dizabilități.

Obiectiv specific 1:

Modernizarea toaletei pentru a răspunde nevoilor copiilor cu dizabilități. Selectarea unei companii pentru efectuarea reparațiilor, efectuarea lucrărilor de reparație.

Pregătirea locului pentru tabăra de integrare a copiilor.

Pregătirea unui plan de lecții, invitarea și instruirea membrilor personalului pentru turele din tabăra de vară, pregătirea și a materialelor pentru primirea copiilor și adolescenților, comandarea unei companii de catering, alegerea unui autobuz turistic, comandarea de veste reflectorizante de marcă pentru copii cu logo-urile partenerilor. Anunțați înscrierea grupurilor, organizați întâlniri cu părinții și discutați condițiile de participare.

Obiectivul specific 2:

Asigurarea unei tabere pentru copii pe întreaga perioadă a proiectului, 3 luni, 6 schimburi de 2 săptămâni fiecare. În fiecare tură vor fi 2 grupuri: copii cu vârsta cuprinsă între 7-14 ani (până la 22 de persoane), inclusiv copii cu dizabilități, copii din grupuri vulnerabile, minorități și adolescenți voluntari cu vârsta cuprinsă între 12-17 ani, până la 4 persoane. Va fi pentru prima dată când copiii cu dizabilități vor putea participa pe deplin la un program bogat de integrare, datorită accesului sporit și creării unui mediu incluziv. De asemenea, 100 de copii și tineri vor putea folosi consilierea unui psiholog, vor putea vizita tururi ale orașului, se vor putea bucura de cursuri de sport și de dans care vor avea loc în afara bibliotecii (stadion), precum și de activități recreative care vor avea loc în stradă. În total, 500 de copii vor participa la tabăra de vară și 270 de copii la excursii de o jumătate de zi și programe educaționale.

Obiectivul specific 3:

Acoperirea întregului proces de integrare a copiilor, vizite la excursii, evenimente, povești pozitive în rețelele de socializare, lansarea de videoclipuri cu logo-urile partenerilor, inclusiv povești ale copiilor cu dizabilități și impresiile lor despre vizitarea taberei de vară. Anunțarea următoarelor evenimente la Biblioteca Poloneză după încheierea proiectului.

Obiectivul specific 4:

Raportarea, monitorizarea, evaluarea rezultatelor.

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept