Tabăra de vară pentru integrare – Solidaritate, egalitate, pace! Continuare, program after-school.

PERIOADA DE IMPLEMENTARE: 01.10.2023- 30.12.2023

DONATOR: Solidarites international

Populația cuprinsă: Toți copiii care vizitează biblioteca pe parcursul anului. 200 de copii în timpul continuării, program after-school, inclusiv copii refugiați, copii cu dizabilități, copii din familii vulnerabile, copii din minorități etnice.

Obiectiv general:

Continuarea funcționării unei tabere de zi integrative pentru copii în parteneriat cu Biblioteca Poloneză Adam Mickiewicz ca instituție educațională profesionistă și acreditată din Chișinău, cu măsuri specifice de creștere a accesului incluziv la servicii educaționale pentru copiii cu dizabilități.

Obiectiv specific 1:

Reorganizarea procesului de înscriere a copiilor și desfășurare a orelor în cadrul grupei after-school, ținând cont de necesitățile beneficiarilor.

Pregătirea planurilor de lecții, organizarea unei ședințe cu personalul after-school, pregătirea materialelor pentru primirea copiilor și adolescenților, procurarea alimentelor pentru mesele dintre ore, selectarea unui autobuz turistic. Anunțați înscrierea grupelor, organizați întâlniri cu părinții și discutați condițiile de participare.

Obiectivul specific 2:

Asigurarea funcționării taberei de zi pentru copii pe toată perioada de implementare a proiectului – 3 luni. Fiecare tură va include grupuri de interes: copii de 7-14 ani (până la 30 de persoane în mai multe sesiuni diferite în același timp), inclusiv copii cu dizabilități, copii din grupuri vulnerabile, minorități și adolescenți voluntari de 12-17 ani, până la 4 persoane. Pentru prima dată, copiii cu dizabilități vor putea participa pe deplin la un program bogat de incluziune, datorită accesului sporit și unui mediu incluziv. De asemenea, 200 de copii și adolescenți vor putea beneficia de sesiuni de consiliere cu un psiholog, vor putea vizita tururi ale orașului, vor putea lua parte la cursuri de desen, care vor avea loc în bibliotecă, precum și la activități de agrement, care vor avea loc în aer liber. În total, 200 de copii vor participa la tabăra de zi.

Obiectivul specific 3:

Publicitatea întregului proces de integrare a copiilor, participarea la excursii, activități, povești pozitive pe rețelele de socializare, inclusiv povești ale copiilor cu dizabilități și impresiile lor despre participarea la tabăra de vară, feedback din partea părinților. Anunțarea următoarelor evenimente la Biblioteca Poloneză după încheierea proiectului.

Obiectivul specific 4:

Raportarea, monitorizarea, evaluarea rezultatelor.

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept