Vizita de lucru a reprezentanților CIDSR la Cahul

25 August, 2016

image-0-02-01-a441e72975053d9115431816687db853be8e3c3247bcabf32b2cb94cd8dd077d-VPe data de 24 august curent, reprezentanții CIDSR s-au întâlnit la Cahul cu un grup de fete/femei cu dizabilități pentru a discuta despre drepturile sexuale și reproductive și care sunt barierele cu care se confruntă atunci când accesează serviciile de sănătate reproductivă.

Scopul acestei întâlniri a fost să aflăm dacă fetele cu dizabilități locomotorii își cunosc drepturile sexuale și reproductive, beneficiază de aceste drepturi, daca nu: care sunt obstacolele și cine le privează de aceste drepturi.

La aceasta întâlnire au participat și membrii familiilor fetelor cu dizabilități cu care separat s-au purtat discuții despre drepturile sexuale și reproductive ale fetelor cu dizabilități. De la membrii familiilor am vrut să aflam dacă inițiază acasă discuții cu fetele cu dizabilități despre sexualitatea lor, despre dreptul acestor fete la planificarea familiala și care sunt barierele cu care se confruntă când inițiază aceste discuții și daca nu le inițiază: de ce?

La Cahul reprezentanții CIDSR s-au întâlnit și cu asistenții sociali pentru a afla dacă cunosc care sunt drepturile fetelor/femeilor cu dizabilități si cum le acorda ajutor acestor fetelor/femeilor atunci când ele  au o problema în accesarea serviciilor de sănătate reproductivă.

Vizita a fost efectuată, ca fiind una din activitățile proiectului “Toți egali, toți sănătoși: Abilitarea femeilor și fetelor cu dizabilități din Moldova să își exercite drepturile sexuale și reproductive”.

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept