Traininguri în cadrul proiectului „Identificarea cunoștințelor tinerilor în domeniul educației sexuale …”

04 Decembrie, 2023

În cadrul proiectului „Identificarea cunoștințelor tinerilor despre educația sexuală prin intermediul bibliotecilor publice din Republica Moldova” au fost organizate două traininguri pentru adolescenți și pentru părinții lor.

Primul training a fost o întâlnire specială a tinerilor de la Liceul Teoretic „Academician Constantin Sibirschi”,  cu un minunat psiholog educațional și specialist în creșterea copiilor, Ana Iscrova.

Ana este un specialist foarte bun în domeniul său, iar tinerii care au avut norocul să o întâlnească îi împărtășesc o avalanșă de emoții, temeri și întrebări care îi preocupă la această vârstă.

Adolescența este o perioadă intensă de transformări și pentru a armoniza relațiile, a îmbunătăți comunicarea și, cel mai important, pentru a susține sănătatea emoțională și a adolescenților, trebuie să ne implicăm cu toții, mai ales profesioniștii.

Cea de-a doua formare a fost o întâlnire a părinților de adolescenți cu psihologul educațional și specialistul în educație parentală Ana Iskrova.

Majoritatea părinților care au un adolescent acasă de multe ori nu înțeleg furtunile care se petrec în sufletul copilului lor, iar conversațiile se termină în certuri între cele două generații.

Părinții care au participat la întâlnirea cu psihologul au învățat cum să gestioneze anumite situații tensionate cu adolescentul lor și cum să armonizeze relația copil-părinte dând dovadă de empatie și comunicând foarte mult.

Sănătatea emoțională a tinerilor este cheia pentru un viitor luminos al acestora.

Aceste instruiri fac parte dintr-o serie de activități planificate în cadrul proiectului „Identificarea cunoștințelor tinerilor în domeniul educației sexuale prin intermediul bibliotecilor publice din Republica Moldova”, proiect implementat de Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive, în parteneriat cu Biblioteca Poloneză Adam Mickiewicz și cu sprijinul financiar al Solidarités international.

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept