Training: ”SYNERGIES – Humanity & Inclusion: Handicap International Federation Kick-Off Workshop for Organizations of Persons with Disabilities”

18 Mai, 2023

Echipa CIDSR consideră că instruirea trebuie să fie un proces continuu, respectiv recent, una dintre colegele noastre – Nataliia Oleatovschi, a participat la un training intitulat: ”SYNERGIES – Humanity & Inclusion: Handicap International Federation Kick-Off Workshop for Organizations of Persons with Disabilities”.

Acest training a fost orientat către un domeniu relevant pentru activitatea organizației noastre, reprezentând încă o investiție valoroasă în îmbunătățirea calității activităților realizate de CIDSR.

În cadrul cursului, ce a avut loc în Keystone Training Center, timp de două zile   participanții au primit informații esențiale la teme precum: noțiuni de bază cu privire la dizabilitate, conceptul acțiunilor umanitare incluzive, conceptul de accesibilitate, asigurarea accesibilității în infrastructura serviciilor sociale etc…

Participanții au avut acces la informație actuală și primoridală referitor la incluziunea socială și drepturile persoanelor cu dizabilități.

În concluzie vrem să accentuăm că Acțiunea Umanitară Incluzivă se concentrează pe identificarea și eliminarea barierelor, astfel încât persoanele și grupurile care sunt mai expuse la risc, discriminate și/sau excluse, să poată participa la procesul decizional și să beneficieze de acțiunea umanitară în mod egal cu ceilalți, totodată de sine stătător să poată îmbunătăți și dezvolta acțiuni umanitare incluzive .

Cu siguranță abilitățile câștigate la training vor fi aplicate în practică și vor avea un impact pozitiv în realizarea misiunii CIDSR.

Pentru mai multă informație în acest domeniu, Vă recoamandăm să accesați ghidul ”INCLUSION OF PERSONS WITH DISABILITIES IN HUMANITARIAN ACTION”,  documentul atașat la articol.

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept