Sprijinirea supraviețuitorilor violenței de gen în Harkov

03 Iulie, 2024

În Harkov, Ucraina, psihologul Olena Kuznietsova face parte dintr-o echipă mobilă de sprijin psihosocial susținută de UNFPA, care răspunde la cazurile de violență de gen. Când echipa a ajuns la o scenă de violență domestică, a întâmpinat o agresiune extremă, iar supraviețuitoarea, Kateryna, a fost dusă undeva unde sa fie în siguranță.

De la invazia pe scară largă din februarie 2022, rapoartele de violență, inclusiv abuzul domestic, au crescut, afectând aproximativ 2,5 milioane de oameni. Echipele UNFPA, inițiate în 2015, operează acum pe liniile frontului, oferind sprijin pentru sănătatea mentală și fizică.

Apropierea Harkovului de linia frontului înseamnă bombardamente frecvente și daune extinse la infrastructură, marind  stresul și problemele de sănătate mintală. UNFPA, împreună cu Guvernul Ucrainei, susține linii de asistență telefonică, adăposturi și camere de criză, ajungând la peste 190.000 de persoane între ianuarie și martie 2024.

Echipele oferă, de asemenea, ajutor pentru primii respondenți, care se confruntă cu o presiune psihologică semnificativă. În ciuda provocărilor, solidaritatea comunitară persistă, localnicii oferind adăpost celor în nevoie. UNFPA a ajuns la peste 80.000 de oameni la începutul anului 2024, subliniind necesitatea unui sprijin continuu atât pentru supraviețuitori, cât și pentru lucrătorii de pe front.

Sursa https://www.unfpa.org/news/emotional-cost-combating-gender-based-violence-front-line-ukraine

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept