Sesiuni de informare privind utilizarea metodelor moderne de contracepție conform prevederilor „Protocolului clinic standardizat pentru medicii de familie și medicii obstetricieni-ginecologi – IMPLANTELE” – FOTO

18 Octombrie, 2023

În cadrul Programului Național în Sănătatea și Drepturile Sexuale și Reproductive, în perioada 16-19 octombrie 2023 se desfășoară sesiuni de informare cu genericul „Sesiune de informare privind utilizarea metodelor moderne de contracepție conform prevederilor „Protocolului clinic standardizat pentru medicii de familie și medicii obstetricieni-ginecologi – IMPLANTELE”.

Cu suportul și cu implicarea activă a Ministerului Sănătății, în vederea extinderii utilizării metodelor moderne de contracepție, pentru asigurarea accesului mai bun la servicii de planificare a familiei, în perioada 16 – 19 octombrie 2023, în colaborare cu  Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive din Republica Moldova (CIDSR), vor fi desfășurate 4 sesiuni de informare pentru medici ginecologi-obstetricieni din Cabinetele de Sănătate a Reproducerii, medici de familie și lectorii Departamentului Obstetrică si Ginecologie a USMF „Nicolae Testemițanu”.

Rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, dl Emil Ceban, directorul Centrului de Excelență Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”, conducătorii instituțiilor medico-sanitare de asistență medicală primară,  directorii IMSP Spitale raionale și Spitale municipale, prin implicare activă vor asigura participarea la Sesiunile de informare a medicilor de familie,  medicilor obstericieni-ginecologi din cabinetele de sănătate a reproducerii și centrele de sănătate prietenoase tinerilor.

Obiectivele primordiale ale acestor sesiuni de informare sunt:

  • Diseminarea informației corecte și utile medicilor ginecologi-obstetricieni din cabinetele de sănătate a reproducerii și medicilor de familie despre mecanismul de acțiune a Implantului si modalitatea de inserare si extragere a lui.
  • Familiarizarea medicilor ginecologi-obstetricieni din cabinetele de sănătate a reproducerii, medicilor de familie cu procesul de consiliere înainte de inserarea Implanturilor, cu reacțiile adverse și cu corectitudinea utilizării.
  • Îndemnarea activă a medicilor ginecologi-obstetricieni din cabinetele de sănătate a reproducerii și medicilor de familie spre a distribui informațiile acumulate și altor reprezentanți ai personalului medical din instituțiile raioanelor în care activează aceștia.

Doamna Tatiana Zatîc, Șef secție politici în domeniul asistenței medicale primare și comunitare, la fel, este implicată în realizarea acestor sesiuni, asigurând suport și verificând desfășurarea calitativă ale acestor evenimente.

În cadrul acestor sesiuni, în rol de moderatori ce vor prezenta infomația necesară și primordială vor lua cuvântul:

  • George Tsertsvadze, Profesor, Universitate de Medicina din Georgia, Președintele Asociației Georgiene de Contracepție
  • Nodar Gvetadze, DKT WCG Coordonator Regional.
  • Rodica Comendant, Conferențiar universitar, Director CIDSR

În cadrul acestor sesiuni vor fi abordate teme ce pevăd familiarizarea participanților cu produsele contraceptive moderne: Levoplant, DIU, Eterena, AVM.

Doamna Rodica Comendant, Conferențiar universitar, Director CIDSR, în cadrul sesiunilor va oferi informație esențială despre contracepție, când e bine de a începe utilizarea metodelor de contracepție, care sunt avantajele acestora și care ar fi rsicurile contracepției.

În cadrul instruirii se va explica detaliat acțiunea Implantului Levoplant, mai exact, care sunt indicațiile, contraindicațiile și reacțiile adverse ale acestuia, totodată va fi prezentat și procesul de inserarea în braț al implantului Levoplant pe un mulaj medicinal special, Prof. George Tsertsvadze, fiind cel care va explica cu pedanță acest proces.

În cadrul sesiunilor vor participa și paciente, care pot beneficia gratuit de acestă metodă nouă de contracepție, o metodă sigură, eficientă, de lungă durată (3 ani) și recomandată de OMS. Această metodă de contracepție, prin utilizarea implantului Levoplant, se potrivește tuturor femeilor, indiferent de vârsta, după naștere sau pentru planificarea familială și are foarte puține contraindicații.

În perioada 16-19 octombrie 2023 puteți beneficia GRATUIT de această metodă modernă de contracepție și pentru introducerea acestui contraceptiv.

  • 10.23 – la Institutul Mamei și Copilului, Centrul de Planificare a Familiei și Genetica Medicală, str. Burebista, 93.
  • 17,18,19.10.23 – la „Clinica Familia” pe adresa Chișinău, Str. Costiujeni, 14.

Pentru mai multă informație și pentru a face o programare puteți apela la numărul de telefon: +37360903782

Pentru mai multă informație accesați linkul atașat mai jos:

https://taraginecologie.md/…/planificarea…/implantele/

 

 

 

 

 

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept