Seminarul ,,Managementul organizatoric în prevenirea cancerului de col uterin în Republica Moldova”

07 Decembrie, 2012

Seminarul ,,Managementul organizatoric în prevenirea cancerului de col uterin în Republica Moldova” a avut loc la Chişinău, in incinta Colegiului Naţional de Medicină şi Farmacie în perioada 3 – 4 decembrie 2012.

Acest seminar face parte din proiectul Ministerului Sănătăţii al Republicii Moldova şi Centrului de Instruire în Domeniul Sănătăţii Reproductive (CIDSR) ,,Mecanismul de consolidare pentru supravegherea şi monitorizarea, încadrând asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sănătăţii reproductive” proiect susţinut de UNFPA Moldova.

Seminarul a fost facilitat de Florian Nicula, Expert Internaţional, d.ş.m., I.O. „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj Napoca, România.

Seminarul privind practicile avansate existente în domeniu a întrunit medicii obstetricieni-ginecologi din cabinetele de examinări profilactice şi din cabinetele de sănătate reproductivă din instituţiile medicale din toate raioanele  Republicii Moldova.

Scopul seminarului a constat în evaluarea practicilor moderne în prevenirea cancerului de col uterin, aplicate în ţările europene. Obiectivul major al seminarului – definirea activităţilor de screening pentru cancerul de col uterin în conformitate cu ghidurile europene de asigurare a calităţii în screeningul de cancer de col uterin.

Prezentul seminar a permis acumularea  informaţiei, aprofundarea cunoştinţelor şi schimbarea atitudinii referitor la profilaxia cancerului de col uterin.

Agenda 3-4 decembrie

Prezentarile disponibile 3-4 decembrie 2012

Lista participantilor 3-4 decembrie 2012

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept