Servicii legale și sigure de avort – accesibile tuturor și oricând!

07 Aprilie, 2020

Chemarea noastră: un program rațional de avort sigur în toate țările – ACUM!

În fiecare zi, femeile din toată lumea întrerup sarcini. În întreaga lume, anual sunt efectuate 56 de milioane de avorturi. Aceasta înseamnă, în medie, 154.000 de avorturi pe zi. Cu toate acestea, 45% din aceste proceduri sunt încă realizate în condiții nesigure, în ciuda unei lupte de aproape 100 de ani pentru un avort legal și sigur.

În aproape toate țările, chiar dacă avortul poate fi sigur, accesul este limitat prin legi și reglementări anacronice, punitive și inutile. Singura modalitate de a avea acces la procedură pentru multe femei este de a utiliza serviciile unui profesionist care încalcă legea. Acest lucru se întâmplă de 25 de milioane de ori pe an, dacă e să numărăm doar avorturile nesigure. Acest lucru este obscen. Apariția virusului COVID-19 a pus în evidență acest fapt. Mai mult, avortul medicamentos (utilizarea misoprostolului și / sau mifepristonei) este o metodă simplă și sigură și este extrem de eficient în întreruperea sarcinii atunci când este utilizată corect. Milioane de femei folosesc această metodă pentru a întrerupe o sarcină în siguranță.

APELĂM CĂTRE: 

Organele ONU pentru drepturile omului care susțin că accesul universal la avortul sigur este un drept al omului, o parte integrantă a poliței medicale universale (UHC) și o prioritate urgentă a politicii de sănătate publică.

Organizația Mondială a Sănătății să aducă o declarație publică, trimisă tuturor guvernelor statelor membre ONU și miniștrilor sănătății acestora, precizând că, avortul este un serviciu medical important și orice obstacole în calea accesului la un avort sigur, în special la medicamentele care facilitează procedura sau accesul la un avort independent, ar trebui oprite imediat.

Medicamentele pentru avort (mifepristonă și misoprostol) sunt medicamente esențiale, iar utilizarea lor trebuie să fie aprobată în toate țările.

Toate ministerele de sănătate ar trebui să aprobe utilizarea telemedicinei pentru avortul medicamentos, ceea ce ar permite femeilor să rămână acasă.

Dar, de asemenea, trebuie să ofere acces direct la medicamentele pentru avort în farmacii și prin poștă, precum și la informațiile necesare pentru utilizarea lor – de îndată ce sunt primite de către farmaciști, asistente, moașe, medici generaliști și linii telefonice – fără a fi nevoie de consultare personală. Această măsură va scuti presiunea asupra spitalelor, astfel încât echipele medicale să se poată dedica în întregime luptei împotriva epidemiei Covid-19.

Guvernele și sistemele de sănătate pentru a:

  • Diminua restricțiile la achiziționarea de medicamente esențiale din alte țări;
  • Facilita accesul farmaciilor la medicamente pentru avort la cerere;
  • Suspenda regulile fiscale care creează bariere pentru țările de a importa și exporta medicamente esențiale, iar companiile farmaceutice să poată trimite medicamentele la nivel internațional fără întârziere din cauza regulilor.

Membrii Campaniei Internaționale, furnizorii de servicii medicale și colegii săi:

  • Obligați guvernul dvs. să respecte măsurile enumerate mai sus.
  • Elaborati și să mențineți linii telefonice sigure pentru avort în țările lor, oferind informații exacte, cum ar fi: de unde să fie preluate medicamentele și sprijinul necesar pentru procedură. 
  • Inițiați și colaborați cu alte organizații și persoane pentru a crea linii naționale de informare a avortului în țările în care acestea nu sunt disponibile.
  • Faceți schimb de informații și convingeți jurnaliștii sensibili să scrie articole despre avortul medicamentos, care poate fi efectuat în siguranță și eficient acasă până la a 12-a săptămână de sarcină.
  • Împărtășiți informații despre locul în care femeile pot să solicite ajutor în caz de intervenție chirurgicală, în special în pauzele după a 12-a săptămână de sarcină.

Pentru toate femeile care pot rămâne însărcinate:

  • Utilizați întotdeauna prezervative și / sau alte metode de contracepție pentru a preveni sarcina nedorită!
  • Dacă nu aveți acces la aceste metode, faceți sex sigur, fără contact între penis și vagin. Există multe modalități sigure de a te distra – folosește-ți imaginația! Sau amânați sexul pentru o perioadă – o metodă cunoscută și sub numele de retragere socială!
  • Dacă credeți că sunteți gravidă și nu doriți această sarcină, nu amânați căutarea medicamentelor pentru a întrerupe sarcina. Mifepristone nu este încă disponibil în multe țări, dar puteți utiliza misoprostol, care este eficient dacă urmați instrucțiunile corect.

Pentru a afla mai multe despre medicamente și avort cu ajutorul telemedicinei, accesați aici: www.avort.md/prin_telemedicina

Distribuie și tu această chemare!

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept