Pe 11 noiembrie a avut loc primul eveniment din cadrul noului proiect de cercetare.

14 Noiembrie, 2023

Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive, în colaborare cu biblioteca „Adam Mickiewicz” și cu sprijinul Solidarity international, a lansat un nou proiect de cercetare. Scopul proiectului este de a identifica nivelul de cunoștințe al tinerilor despre educația sexuală prin intermediul bibliotecilor publice din Republica Moldova. Acest studiu va constitui o bază pentru următoarele proiecte din acest domeniu.

Sâmbătă, 11 noiembrie, a avut loc prima întâlnire a bibliotecarilor, părinților adolescenților și specialiștilor în domeniul sănătății sexuale și dezvoltării tinerilor.

Galina Leshko, ginecolog, director al Centrului Național de Resurse pentru Dezvoltarea Serviciilor de Sănătate Prietenoase Tinerilor YFHS NEOVITA, a oferit un training interesant și informativ despre cum să vorbești cu adolescenții despre educația sexuală, în ce constă sexualitatea, perioadele de dezvoltare a sexualității.

Participanții au fost familiarizați cu materiale informative și resurse. De asemenea, aceștia au fost informați despre existența liniei telefonice de urgență a Centrului de Tineret Neovita, care este disponibilă 24 de ore din 24 pentru adolescenți și tineri cu privire la orice problemă legată de sănătate. Linia telefonică de urgență este gratuită și confidențială.

La întâlnire au participat și reprezentanți ai CIDSR, inclusiv directorul Centrului, dna Rodica Comandant, profesor asociat al Catedrei de Obstetrică și Ginecologie cu numele „Nicolae Testimițanu”, expert internațional și consultant OMS în domeniul avortului în condiții de siguranță și planificare familială.

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept