Opțiunile de telemedicină pentru avort sunt aici pentru a rămâne

30 Iunie, 2021

Prin necesitatea din perioada pandemiei, modelul de telesănătate pentru sănătatea reproductivă rămâne pe loc.
De KYLIE CHEUNG
PUBLICAT LA 20 IUNIE, 2021

Deoarece o mare parte a țării se pregătește să revină la o anumită formă de normalitate post-pandemică, furnizorii de asistență medicală reproductivă și susținătorii acestora speră că vom continua o tradiție vitală pandemică: opțiunile de telemedicină pentru primirea și prestarea serviciilor de asistență medicală reproductivă la domiciliu.

Unii cercetători și prestatori au descoperit că oferirea asistenței de avort medicamentos prin telesănătate este crucială pentru eliminarea decalajelor în accesul la avort. Asistența medicală de avort medicamentos este sigură și eficientă pentru o sarcină cu termen până la 10 săptămâni și prestatorii susțin că a avea un component de telesănătate în asistența pentru avort poate ajuta la stabilirea încrederii în medicină și un confort mai mare pentru pacienții din comunitățile marginalizate care solicită asistență.

„M-am gândit că ar persista sentimentul că telesănătatea este mai puțină sau nu corespunde standardelor”, a declarat pentru Salon, Leah Coplon, moașă și director la clinica  Maine Family Planning. „Simt că există un risc ca oamenii care se simt deja marginalizați de comunitatea medicală să simtă ca, ‘Stați, trebuie să întâlnesc pe cineva prin video? Nu pare să fie corect.'”

Însă Coplon și alți furnizori și lideri în domeniul sănătății reproductive spun că au aflat că avortul prin telemedicină a fost acceptat pe scară largă de către pacienți, inclusiv de cei care în mod tradițional au întâlnit multe bariere în beneficierea de asistență medicală sau care vin din comunități cu neîncredere față de sistemul medical.

„Ușurarea pe care o aud în vocea pacienților atunci când spun, ‘Nu, nu trebuie să veniți la un birou, putem face acest lucru prin telefon, vă putem trimite pastilele prin poștă’ — este o ușurare imensă pentru oameni,” a spus Coplon. „În trecut, procedura de avort însemna să-ți iei o zi liberă, să stai într-o camera de așteptare, să găsești să stea cineva cu copiii, toate acestea.”

În multe state, prestatorii de servicii de avort pot oferi medicamente care provoacă avortul printr-un apel la telesănătate, discutând prin telefon cu pacientul despre eligibilitate și îngrijorări. După care, prestatorii pot trimite pastilele pentru avort prin poștă la domiciliul pacientului sau la farmacia locală. Avortul medicamentos implică două pastile: mifepristona, care provoacă pierderea sarcinii și misoprostol, care provoacă travaliul pentru a îndepărta țesutul fetal. În aprilie, FDA a anulat temporar o politică care solicita ca prestatorii de servicii de avort să elibereze pastile pentru avort  pacienților lor în persoană, la clinică, cu permisiunea de a oferi medicamentele prin telesănătate și prin poștă, în perioada de pandemie.

Istoria Americii privind eugenia și care vizează oamenii de culoare pentru experimentele medicale a stimulat o mai mare neîncredere în unele comunități față de sistemul medical. De-a lungul istoriei, oamenii de culoare, oamenii cu dizabilități, imigranții și alte grupuri marginalizate au fost supuse sterilizării forțate  și constrângerii reproductive continue. Astăzi, același grupuri marginalizate se confruntă, în general, cu sarcini cu risc înalt și complicații legate de procesul de naștere, adesea ca urmare a erorilor medicale.

Textul complet îl găsiți aici

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept