Masa rotundă de lansare a proiectului „Recomandările OMS 2022 privind planificarea familială și avortul în condiții de siguranță – mai aproape de femeile și furnizorii de servicii medicale din Transnistria”

11 Octombrie, 2022

Medici obstetricieni-ginecologi, moașe, conducători ai instituțiilor medicale, medici de familie și surori medicale, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale în domeniul sănătății și protecției femeilor, persoane cu necesități speciale, s-au întrunit în data de 30 septembrie 2022, pentru a participa la masa rotundă de lansare a proiectului „Recomandările OMS 2022 privind planificarea familială și avortul în condiții de siguranță – mai aproape de femeile și furnizorii de servicii medicale din Transnistria”. Proiect inițiat de Centrul de Instruire în Domeniul Sănătăţii Reproductive din Republica Moldova (CIDSR) care se bucură de sprijinul Ministerului Sănătății din Transnistria, și are ca scop implementarea recomandărilor OMS cu privire la serviciile de planificare familială și avort sigur în Transnistria.

În cadrul evenimentului au fost prezentate ultimele date statistice cu privire la sănătatea reproductivă a femeilor din Transnistria, de către Oxana Ceban, șefa Centrului de Sănătate Reproductivă din orașul Tiraspol.

Dr. Rodica Comendant, director CIDSR, consultant OMS în avortul sigur, a diseminat principalele aspecte abordate de ”Ghidul privind îngrijirea, urmare a întreruperii sarcinii”, publicat în anul 2022, de către Organizația Mondială a Sănătății. Ghidul oferiră un set cuprinzător de recomandări bazate pe cele mai bune practici privind întreruperea sarcinii în vederea asigurării disponibilității și accesibilității serviciilor de avort de calitate.

În cadrul proiectului ”Recomandările OMS 2022 privind planificarea familială și avortul în condiții de siguranță – mai aproape de femeile și furnizorii de servicii medicale din Transnistria”, se planifică desfășurarea de training-uri pentru lucrătorii medicali, elaborarea unui site web de informare asupra sănătății reproductive, planificarea familiei și avort sigur pentru femei, dar și pregătirea și distribuirea de materiale informative despre planificarea familiei și avort sigur pentru femei, în corespundere cu ultimele recomandări OMS.

Sunt disponibile următoarele materiale informative din cadrul evenimentului:

Agenda

Prezentări:

Poze din cadrul evenimentului

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept