Invitație de participare la cursul de formare de formatori ”Drepturile și sănătatea sexuală și reproductivă ale fetelor și femeilor cu dizabilități”

22 Februarie, 2017

Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive (CIDSR) cu suportul Ambasadei Finlandei la București invită tinerele cu dizabilități ale aparatului locomotor să se înscrie la cursul de formare de formatori ”Drepturile și sănătatea sexuală și reproductivă ale fetelor și femeilor cu dizabilități”, care va avea loc în perioada 15-17 martie 2017, Chișinău, Hotel Regency (str. Sfatul Țării 17). Scopul cursului este instruirea unui grup de tinere cu nevoi speciale din diferite localități ale țării să devină Formatori în domeniul drepturilor și sănătății sexuale și reproductive ale persoanelor cu dizabilități și ulterior să facă instruiri pentru semenii lor. Cine poate aplica:

  • Tinerele cu dizabilități ale aparatului locomotor din țară cu vârsta cuprinsă între 16 – 35 ani;
  • Tinerele dornice să desfășoare activități de informare, educare și comunicare pentru semenii săi, inclusiv ore informative și instruiri pentru tineri cu nevoi speciale pe subiecte legate de sănătatea și drepturile sexuale și reproductive.

Beneficii ale participării: Participantele care se vor înscrie la acest curs, vor beneficia de:

  • instruire de 3 zile în drepturile și sănătatea sexuală și reproductivă ale femeilor cu dizabilități;
  • instruire în comunicare, facilitare și dezvoltare a capacităților de trainer;
  • manuale care vor conține sfaturi practice pentru a organiza activități în instruirea ulterioară a beneficiarilor;
  • participanții vor deveni formatori și vor putea instrui ulterior semenii lor în drepturile și sănătatea sexuală și reproductivă.

Etapele de selecție și organizare:

  • recrutarea participanților (22 februarie – 05 martie 2017);
  • anunțarea participanților selectați (6 martie 2017);
  • susținerea cursului de 3 zile (15 – 17 martie 2017).

Cheltuieli de participare: CIDSR va acoperi toate cheltuielile legate de participare la curs (materiale, alimentație, diurne, transport și cazare pentru participanții din afara Chișinăului). Limba de lucru: Româna. Persoanele care sunt interesate să participe la curs sunt rugate să completeze formularul de aplicare şi să-l expedieze la adresa de e-mail: cidsr2012@gmail.com până la 05 martie 2017. Detalii la telefon: +373 22 35 50 72, +373 60104002 Persoana de contact: Ludmila Sîrbu, coordonator proiect Detalii despre CIDSR: www.sanatateafemeii.md

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept