Însarcinată într-o zonă de război: Spitalul de maternitate nr. 5 din Odesa

03 Iulie, 2024

Oleksandra și Oleksandr Chebotar așteptau cu nerăbdare nașterea fiicei lor când o alarmă aeriană a sunat la Spitalul de maternitate nr. 5 din Odesa, determinând o mutare rapidă în adăpostul subteran. În contextul războiului în desfășurare, spitalul s-a adaptat pentru a oferi îngrijire în condiții extreme, cu o creștere de 12% a complicațiilor la naștere.

Dr. Igor Shpak a observat rate mai mari de cezariane și nașteri premature din cauza stresului. Adăposturile antiaeriene întărite ale spitalului oferă acum spații sigure pentru femeile însărcinate. Războiul a afectat semnificativ sistemul de sănătate al Ucrainei, cu peste 1.400 de instituții medicale avariate.

UNFPA a oferit sprijin crucial, inclusiv 2,8 milioane UAH în asistență pentru materiale medicale și incubatoare de transport. Ajutorul internațional continuu este vital pentru menținerea îngrijirii esențiale a mamelor și nou-născuților în zonele de conflict.

Dr. Shpak subliniază necesitatea unei atenții globale pentru a asigura condiții mai bune pentru mamele și bebelușii din Ucraina.

Sursa https://eeca.unfpa.org/en/news/maternity-care-front-lines-coping-amid-ongoing-attacks-ukraine

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept