Influența osteocondrozei asupra fertilității

28 Martie, 2024

Oamenii de știință analizează și studiază în mod constant posibilele cauze ale infertilității pentru a găsi cele mai bune căi de tratament. Nu cu mult timp în urmă, au descoperit că problemele coloanei vertebrale pot deveni una dintre cauzele problemelor de fertilitate. Bolile sistemului musculo-scheletic nu numai că contribuie la dezvoltarea bolilor sistemului nervos, digestiv și cardiovascular, ci afectează negativ și sistemul reproducător uman. Influența osteocondrozei asupra fertilității masculine

Osteocondroza coloanei cervicale. Când vertebrele devin mai plate, alimentarea cu sânge a creierului bărbaților se defectează și reduce producția de hormoni sexuali. Rezultat: probleme cu ejacularea, lipsa dorinței sexuale.

Osteocondroza coloanei vertebrale lombosacrale. Deoarece acest departament este strâns legat de organele pelvine, tulburările circulatorii și inervația pot fi cauze majore ale problemelor erectile. În cazul în care osteocondroza afectează întreaga coloană vertebrală, consecințele ar putea fi foarte grave. De exemplu, anargazmiya, impotență, boli ale sistemului genito-urinar sau infertilitate.

Efectul osteoartritei asupra fertilității femeilor. Coloana toracică și lombară. Infertilitatea inexplicabilă apare adesea din cauza nervilor compresati din această parte a coloanei vertebrale. Ele pot duce la femei la scăderea fertilităţii, boli ale organelor pelvine, infertilitate. Una dintre cauzele infertilității inexplicabile poate fi compresarea rădăcinilor anterioare ale măduvei spinării, care nu provoacă durere. În acest caz, femeia se simte bine, dar medicii nu pot înțelege motivul problemelor de concepție.

Din păcate, nu toți specialiștii în infertilitate acordă atenție problemelor cu coloana vertebrală. Se recomandă pacienților cu infertilitate inexplicabilă să treacă un examen general al corpului și să caute consultația neurologului și vertebrologului pentru a preveni si trata osteocondroza și alte tulburări ale coloanei vertebrale.

Pentru cei care nu vor să aibă probleme cu spatele, este recomandat să înoate, să facă yoga și exerciții de dimineață, să facă pauze la serviciu și să facă o plimbare afară.

Tratamentul osteocondrozei poate ajuta la rezolvarea problemelor legate de fertilitate.

https://vittoriavita.com/spine-problems-can-lead-infertility/

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept