Femeile și fetele cu dizabilități au participat la formarea de formatori în perioada 21-23 martie 2022

31 Martie, 2022

Pe parcursul a 3 zile, în perioada 21-23 martie 2022, 14 femei și fete cu dizabilități au participat la o formare de formatori unică și captivantă, axată pe sănătatea și drepturile sexuale și reproductive. Acesta a avut ca scop instruirea unui grup de fete și femei cu nevoi speciale din diferite localități ale țării ca să devină formatoare în domeniul drepturilor și sănătății sexuale și reproductive și ulterior să facă instruiri pentru semenii lor.

Obiectivele cursului au inclus:

  • Femeile și fetele cu nevoi speciale obțin cunoștințe de bază despre Drepturile și Sănătatea Sexuală și Reproductivă, în special despre sexualitate, schimbările în adolescență, și infecții cu transmitere sexuală și HIV/SIDA, metode de contracepție, drepturile sexuale și reproductive și legislația națională relevantă, comportament fără de riscuri, prevenirea abuzului sexual, pregătirea pentru sarcină și naștere;
  • Femeile și fetele cu nevoi speciale obțin cunoștințe de bază în desfășurarea și facilitarea activităților de informare, educare și comunicare, în special ore informative pe subiecte de drepturi și sănătate sexuală și reproductivă;
  • Femeile și fetele cu nevoi speciale sunt capabile să faciliteze activități de la egal la egal la ele în comunitate.

Printre formatori a fost Ludmila Iachim, Directoare Executivă, Asociația ,,MOTIVAȚIE” din Moldova; Anna Susarenco, trainer SDSR, Fondator Y-PEER; Olga Afanas, psihologă-consilieră, trainer în Dezvoltare personală și Irina Sagaidac, Conferențiar universitar, Departamentul obstetrică și ginecologie, USMF „N. Testemițanu”.

Cursul a fost organizat de Asociația „Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive” cu suportul Ambasadei Finlandei la București în cadrul proiectului ”Incluziv și accesibil pentru toți: O abordare multi-componentă pentru promovarea sănătății sexuale și reproductive și respectarea drepturilor femeilor și fetelor cu dizabilități”.

Mai jos puteți găsi toate materialele informative și prezentările din timpul training-ului. Ne dorim ca aceste materiale să fie utile pentru participantele la instruire în desfășurarea activităților informative pe care ele le vor planifica.

În același scop credem că ar putea fi utile și seria de filmulețe animate despre drepturi și sănătate sexuală și reproductivă. Le puteți deschide, accesând următorul link:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLejwvuY0eTV2xSIxk5pPfskU9oXoN5BDh

Mai multă informație și despre alte subiecte din domeniul sănătății sexuale și reproductive puteți găsi accesând:

Pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/CIDSR98

Canalul nostru de YouTube: https://www.youtube.com/c/CIDSR

Materiale de instruire:

Prezentările:

Olga Afanas

Ludmila Iachim

Irina Sagaidac

Anna Susarenco

Alte prezentări:

Broșuri:

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept