Declarație pentru a marca a 10-a aniversare a Convenției ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități

14 Decembrie, 2016
Este timpul să se treacă de la legislație la implementarea în practică a drepturilor persoanelor cu dizabilități
Geneva (13 decembrie 2016) – Un expert al Organizației Națiunilor Unite pentru drepturile omului, a îndemnat statele să-și dubleze eforturile pentru a pune capăt marginalizării persoanelor cu dizabilități.
Catalina Devandas Aguilar, Raportorul Special al ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, a spus că mai este mult de lucrat chiar la 10 ani după adaptarea Convenția de către Adunarea Generală a ONU la 13 decembrie 2006:
„Estimările globale sugerează că există aproape un miliard de persoane cu dizabilități și cel puțin 93 de milioane de copii cu dizabilități din lume – 15 la sută din populație, dar numărul ar putea fi mult mai mare. Ele sunt un grup extrem de divers de toate vârstele, sex, rase, limbi și religii. Ele au diferite identități naționale, etnice, indigene, sociale și de gen. Unii sunt migranți, refugiați și persoane strămutate în interiorul țării …………”
 
Versiunea deplină a Declarației în limba Engleză: http://www.ohchr.org/EN/ NewsEvents/Pages/DisplayNews. aspx?NewsID=21018&LangID=E

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept