CIDSR alături de Școala Trainerilor pentru Tineri și Profesori Y-PEER Moldova

18 Octombrie, 2019

La data de 12 Octombrie, CIDSR a participat la cel de-al II-lea modul al Școlii Trainerilor pentru Tineri și Profesori în Sănătatea Sexuală și Reproductivă organizat de Y-PEER Moldova. La eveniment, în calitate de speaker a fost invitată  Rodica Comendant, medic obstetrician-ginecolog și directoare CIDSR. Scopul întâlnirii a fost de a discuta subiecte precum drepturile sexuale și reproductive, implicarea tinerilor și advocacy, egalitatea de gen, formele și metode de prevenire a violenței. 

La eveniment au participat cca 20 de tineri și profesori ai organizației non-guvernamentale Y-PEER, rețea de tineri educatori de la egal la egal ce promovează participarea tinerilor la soluționarea problemelor legate de sănătatea și drepturile lor sexual-reproductive.

Subiectele discutate în cadrul evenimentului au fost selectate în conformitate cu necesitățile informaționale acute ale noii generații. Rodica Comendant a vorbit despre planificarea familiei și avortul ca drepturi fundamentale ale omului. De asemenea au fost discutate și dezbătute teme precum contracepția, avortul în condiții de siguranță și normele legislative cu privire la sănătatea reproductivă în Republica Moldova. Cei prezenți au avut ocazia să ofere întrebări și să primească răspunsuri desfășurate din partea moderatoarei. Așa au fost înlăturate concepții greșite și stereotipuri legate de sănătatea sexuală și metodele de contracepție în rândul tinerilor. 

La final, Rodica Comendant a încurajat participanții să răspândească mai departe aceste informații și să lupte pentru cauza unei informări corecte și adecvate a generațiilor ce vin despre unul dintre cele mai importante etape din viața unui om – reproducerea și viața sexuală.

Pentru a vedea prezentarea de la eveniment accesați aici

Organizația non-profit și neguvernamentală – CIDSR activează din anul 1998 și are misiunea de a proteja și promova sănătatea și drepturile sexuale și reproductive. Suntem convinși, că fiecare persoană, indiferent de locul de trai, indiferent de sex, vârstă, etnie, prezența oricărei tulburări fizice sau de altă natură etc., are aceleași drepturi sexuale și reproductive și poate profita de o stare bună a sănătății sexuale și reproductive și de acces la servicii de calitate.

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept