CIDSR a distribuit medicilor de familie din întreaga țară peste 1500 de suporturi informative privind sănătatea sexuală și reproductivă și drepturile aferente.

18 Aprilie, 2023

Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive (CIDSR) susține perfecționarea capacității prestatorilor de servicii medicale de a oferi servicii de sănătate sexuală și reproductivă bazate pe drepturi, fără stigmatizare sau atitudini discriminatorii fetelor și femeilor cu nevoi speciale.

În acest sens, CIDSR, în parteneriat cu Ministerul Sănătății din Republica Moldova a distribuit medicilor de familie din întreaga țară peste 1500 de exemplare ale Suportului informativ privind sănătatea sexuală și reproductivă și drepturile aferente.

Acest material informațional a fost avizat de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică în conformitate cu ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 524 din 01.06. 2012.

Materialul dat reprezintă un suport informativ pentru medicii de familie, angajații din cadrul Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor, medicii ginecologi din Asistența Medicală Specializată de Ambulator și pentru alți angajați din sistemul de sănătate interesați de subiect. Suportul conține informații despre drepturile și sănătate sexuală și reproductivă (DSSR), fiind util pentru angajații din sistemul de sănătate și atunci când trebuie să ajute beneficiarii cu dizabilități cu care lucrează, oferindu-le astfel acestora acces la informații și servicii de calitate în domeniul DSSR.

Temele din acest suport informativ vizează subiectele esențiale ale acestui domeniu, acestea fiind expuse într-o succesiune logică care acoperă diverse aspecte legate de legislația privind drepturile sexuale, serviciile medicale, pubertatea, contracepția, bolile cu transmitere sexuală și HIV, sarcina și reproducerea, siguranța personală.

Distribuirea a avut loc prin intermediul Centrelor de Sănătate din fiecare raion al țării în perioada februarie – aprilie 2023 în baza Dispoziției Ministerului Sănătății nr nr. 892-d din 29.12.2022.

Această activitate a fost realizată în cadrul proiectului „Incluziv și accesibil pentru toți: O abordare multi-componentă pentru promovarea sănătății sexuale și reproductive și respectarea drepturilor femeilor și fetelor cu dizabilități”, cu suportul Ambasadei Finlandei din Bucureşti, în cadrul Fondului pentru Cooperare Locală.

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept