„Când a început ciclul menstrual pentru prima dată, nu știam ce să fac..” Află detalii despre activitatea de informare pentru tinerii din toată Georgia

28 Iulie, 2023

„Când a început ciclul menstrual pentru prima dată, nu știam ce să fac, nimeni nu mi-a vorbit niciodată despre asta” – a spus o fată de 14 ani din Gori.

Componenta de sensibilizare ne ajută să identificăm nevoile adolescenților și tinerilor, astfel încât să putem planifica activități axate pe nevoile lor și să punem la dispoziție instrumente eficiente pentru a rezolva problemele esențiale. Activitatea de informare a Asociației HERA XXI vizează zonele cele mai puțin favorizate și așezările în care se regăsesc persoane strămutate la nivel intern al țării, pentru a sensibiliza adulții și tinerii cu privire la un stil de viață și un comportament sănătos.

Una dintre valorile fundamentale ale Asociației HERA XXI este o abordare orientată spre tineret, care, la rândul său, servește scopului de a identifica nevoile și interesele generației viitoare. Un sondaj care a fost  realizat în 2021 în rândul tinerilor a arătat că, în ciuda unor progrese, sunt insuficiente informațiile privind sănătatea reproductivă și violența bazată pe gen, este clar că e nevoie de planificarea și implementarea unor activități de sensibilizare.

Discuțiile purtate în cadrul întâlnirilor de informare au arătat că adolescenții și tinerii se confruntă adesea cu cazuri de bullying, atât în spațiul fizic, cât și pe internet – sub forma hărțuirii cibernetice; mai mulți participanți au raportat că au primit mesaje sexuale nepotrivite pe rețelele de socializare, și este dificil să vorbească cu părinții și profesorii despre subiecte sexuale, deoarece tinerii nu se așteaptă la empatie și înțelegere din partea adulților.

Reprezentanții minorităților etnice armeană și azeră, de asemenea participă activ la vizitele de informare. Filmulețele ”Amaze” traduse în armeană și azeră ajută să le ofere informații competente despre sexualitate, sănătatea sexuală și reproductivă și drepturile în materie de sănătate și reproducere. Reprezentanții minorităților etnice remarcă că cele mai stringente probleme din comunitatea lor se referă la: egalitatea de gen, violența, lipsa unui spațiu sigur și căsătoria forțată.

Activitatea de informare este una dintre cele mai reușite abordări atunci când se lucrează cu adolescenți și tineri. Printr-o astfel de abordare, nevoile lor sunt bine identificate pentru a lua măsuri eficiente ulterioare, iar Asociația „HERA XXI” are mulți ani de experiență în acest sens. Adulții și tinerii spun că se simt liberi, că vorbesc deschis despre subiecte personale, iar acest lucru se datorează mediului fără stigmatizare, de încredere care este creat în cadrul acestor sesiuni de informare. Ei au încredere în reprezentanții Organizației și văd în aceștia persoane cu care se simt în siguranță.

Sursa: https://mailchi.mp/safeabortionwomensright/21-july-2023?e=25ea01879c

VIDEO-urile de educație sexuală – AMAZE sunt pe YouTube !

Aceste video-uri oferă informații reale în videoclipuri amuzante, animate, care oferă celor care le privesc toate răspunsurile pe care doresc să le știe despre sex, corp și relații. Acestea abordează sănătatea mentală, identitatea de gen și orientarea sexuală, bolile cu transmitere sexuală și HIV, siguranța personală, pubertatea, relațiile sexuale protejate, sarcina și reproducerea și relațiile sănătoase. Fiecare videoclip are o durată de câteva minute. Numărul de vizualizări este de zeci și sute de mii, uneori chiar peste un milion.

 Așa cum a făcut HERA XXI, le puteți traduce și Dumneavoastră.

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept