Adolescenții vorbesc despre sex – video interviu cu tinerii și psihologul.
Printre tineri există puține surse veridice în care se vorbește serios despre sex și, de multe ori, mediul în care sunt plasați adolescenții poate să nu răspândească cele mai veridice informații, iar apoi ne confruntăm cu o realitate foarte dură, deoarece sursa inițială de informare a fost de proastă calitate.
În cadrul proiectului „Identificarea cunoștințelor tinerilor despre educația sexuală prin intermediul bibliotecilor publice din Republica Moldova”, a fost realizat un filmuleț video în care adolescenții își dau cu părerea despre educația sexuală și sexualitate în general.
Opiniile adolescenților cu privire la întrebări:
- De unde obțin tinerii informații despre sex.
- Rolul părinților în informarea copiilor cu privire la educația sexuală.
- Când să aibă relații sexuale.
- Greșeli care îi pot împiedica pe adolescenți la începutul călătoriei lor sexuale.
- Egalitatea de gen și stereotipurile.
- Metode de contracepție și posibilele consecințe ale neutilizării lor.
De asemenea, în acest videoclip – este prezentat un interviu cu psihologul Anna Iskrova, care vorbește despre perioada de pubertate a adolescenților, modelele sociale ale vieții sexuale și aspectele psihologice, dragoste și sex.
Dacă sunteți adolescenți și aveți întrebări despre sănătatea sexuală și reproductivă, nu ezitați să contactați centrul Neovita, care a fost creat special pentru a ajuta tinerii. Sunați la linia telefonică de asistență și suport pentru adolescenți – 0 800 800 800 22.
Operatorii și psihologii le vor oferi adolescenților care se confruntă cu probleme de sănătate fizică și mentală informațiile, consilierea și sfaturile potrivite. De asemenea, aceștia vor sprijini adolescenții în zona pubertății sau pentru rezolvarea problemelor de sănătate cauzate de violență.
Telefon: (+373) 022-40-66-34, www.neovita.md
Aceste videoclipuri fac parte din activitățile planificate în cadrul proiectului „Identificarea cunoștințelor tinerilor despre educația sexuală prin intermediul bibliotecilor publice din Republica Moldova”, proiect implementat de Centrul de Instruire în Sănătatea Reproducerii, în parteneriat cu Biblioteca Poloneză „Adam Mickiewicz” și cu sprijinul financiar al Solidarités international