Adolescenții din Moldova: cine sunt și de ce au nevoie – sesiune de mentorat cu participarea CIDSR
Pe 20 iunie curent, Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive a participat la o sesiune de mentorat pentru angajații de la Centrul de Plasament Brândușa din Hâncești. Principalele subiecte abordate în cadrul acestui seminar au fost: dezvoltarea psiho-socială a adolescenților, ce presupune educația sexual-reproductivă a adolescenților, precum și date științifice despre impactul educației pentru sănătatea sexual-reproductivă. Evenimentul a fost moderat de către Rodica Comendant, directoarea CIDSR și medic obstetrician-ginecolog.
“Aceste lecții sunt foarte importante în formarea și adaptarea adolescenților în cadrul unei familii și în societate. Mă bucur că am putut să aducem aportul nostru în acest sens și să atingem unul din obiectivele centrului și anume de a oferi educație privind sănătatea și drepturile sexuale și reproductive.” a declarat Rodica Comendant în cadrul sesiunii.
Evenimentul a avut loc la inițiativa Asociației Obștești ‘Centrul pentru Copilărie, Adolescenţă şi Familie – PRODOCS” , cu scopul de a îmbunătăți competențele profesionale ale angajaților din centrele de plasament în lucrul cu copii în situație de risc. În cadrul acestui seminar au fost instruiți 15 de angajați ai Centrului de Plasament din Hâncești. Ei au aflat despre etapele de dezvoltare sexuală și reproductivă a adolescenților și cum pot contribui la susținerea și sprijinul adolescenților în aceste etape.
Centrul de Plasament pentru copii în situații de risc din Hâncești a fost fondat în anul 2002 și are misiunea de a oferi asistență socială copiilor și adolescenților, care au nevoie de sprijin familial. Instituția oferă acestor copii șansa de a fi îngrijiți într-o familie, de a primi sprijinul și căldura ei pentru o perioadă determinată.
Prezentarea:
Adolescenții din Moldova: cine sunt și de ce au nevoie – sesiune de mentorat cu participarea CIDSR (PDF)