Vizita de lucru a reprezentan╚Ťilor CIDSR la Cahul

image-0-02-01-a441e72975053d9115431816687db853be8e3c3247bcabf32b2cb94cd8dd077d-VPe data de 24 august curent, reprezentan╚Ťii CIDSR s-au ├«nt├ólnit la Cahul cu un grup de fete/femei cu dizabilit─â╚Ťi pentru a discuta despre drepturile sexuale ╚Öi reproductive ╚Öi care sunt barierele cu care se confrunt─â atunci c├ónd acceseaz─â serviciile de s─ân─âtate reproductiv─â.

Scopul acestei ├«nt├ólniri a fost s─â afl─âm dac─â fetele cu dizabilit─â╚Ťi locomotorii ├«╚Öi cunosc drepturile sexuale ╚Öi reproductive, beneficiaz─â de aceste drepturi, daca nu: care sunt obstacolele ╚Öi cine le priveaz─â de aceste drepturi.

La aceasta ├«nt├ólnire au participat ╚Öi membrii familiilor fetelor cu dizabilit─â╚Ťi cu care separat s-au purtat discu╚Ťii despre drepturile sexuale ╚Öi reproductive ale fetelor cu dizabilit─â╚Ťi. De la membrii familiilor am vrut s─â aflam dac─â ini╚Ťiaz─â acas─â discu╚Ťii cu fetele cu dizabilit─â╚Ťi despre sexualitatea lor, despre dreptul acestor fete la┬áplanificarea familiala┬á╚Öi care sunt barierele cu care se confrunt─â c├ónd ini╚Ťiaz─â aceste discu╚Ťii ╚Öi daca nu le ini╚Ťiaz─â: de ce?

La Cahul reprezentan╚Ťii CIDSR s-au ├«nt├ólnit ╚Öi cu asisten╚Ťii sociali pentru a afla dac─â cunosc care sunt drepturile fetelor/femeilor cu dizabilit─â╚Ťi si cum le acorda ajutor acestor fetelor/femeilor atunci c├ónd ele ┬áau o problema ├«n accesarea serviciilor de s─ân─âtate reproductiv─â.

Vizita a fost efectuat─â, ca fiind una din activit─â╚Ťile proiectului ÔÇťTo╚Ťi egali, to╚Ťi s─ân─âto╚Öi: Abilitarea femeilor ╚Öi fetelor cu dizabilit─â╚Ťi din Moldova s─â ├«╚Öi exercite drepturile sexuale ╚Öi reproductiveÔÇŁ.

Partenerii

Utiliz─âm module cookie
Utiliz─âm module cookie pentru a afi╚Öa corect con╚Ťinutul ╚Öi pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept