Prima Conferință Națională în Drepturile Sexuale și Reproductive ale Femeilor cu Dizabilități din Moldova

Fetele și femeile cu dizabilități din Republica Moldova întâlnesc multe obstacole în calea exercitării drepturilor sexuale și reproductive, fiind deseori stigmatizate, discriminate și constrânse în luarea deciziilor ce țin de viața privată, sexualitate, sănătate sexuală și reproductivă, relațiile de cuplu și nașterea copiilor.

În contextul Zilei Internaționale de Acțiune pentru Sănătatea Femeilor din 28 mai, Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive (CIDSR) organizează Prima Conferință Națională în Drepturile Sexuale și Reproductive ale Femeilor cu Dizabilități din Moldova.

Scopul evenimentului este discutarea la nivel de țară a problemelor cu care se confruntă femeile și fetele cu dizabilități în exercitarea drepturile sexuale și reproductive, sensibilizarea actorilor cheie despre necesitatea ameliorării situației și stabilirea pașilor următori în scopul realizării schimbărilor necesare.

La eveniment vor participa femei cu dizabilități, reprezentanți ai Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei și Ministerului Sănătății, reprezentanți ai Agențiilor ONU, reprezentanți ai organizațiilor care lucrează în domeniile sănătate sexuală și reproductivă, drept, dizabilitate și mass-media.

Evenimentul va avea loc luni, 29 mai 2017, cu începere de la ora 10.00, în Sala Roșie a Complexul Summit Events & Conference Center, str. Tighina, 49/3, or. Chișinău.

Pentru detalii vedeți Agenda  evenimentului.

Participanții sunt așteptați în baza invitațiilor. În cazul în care doriți să aflați mai multe detalii sau aveți interes sporit de a participa la eveniment, vă rugăm să contactați:

Rodica Comendant, director CIDSR
e-mail: comendantrodica73@gmail.com, tel: 069139878
Ludmila Sîrbu, coordonator proiect CIDSR
e-mail: tulus_ludmila@yahoo.com, tel: 060104002

Notă: Numărul estimativ al persoanelor cu dizabilități în Republica Moldova pentru anul 2017 este de 187 mii conform MMPSF, dintre care 50% sunt femei. Pe 21 martie 2017 RM a raportat în fața  Comitetul ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități despre realizările în domeniu. Pe 12 aprilie 2017, Comitetul ONU a venit cu o serie de recomandări printre care și recomandarea de a întreprinde o serie de măsuri pentru realizarea drepturilor sexuale și reproductive ale persoanelor cu dizabilități, în special femei. 

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept