Cursul de formare de formatori ”Drepturile și sănătatea sexuală și reproductivă ale fetelor și femeilor cu dizabilități”

20170315_112424Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive (CIDSR) cu suportul Ambasadei Finlandei la București organizează cursul de formare de formatori ”Drepturile și sănătatea sexuală și reproductivă ale fetelor și femeilor cu dizabilități”, care se desfășoară în perioada 15-17 martie 2017, Chișinău, Hotel Regency.

Scopul cursului este instruirea unui grup de tinere cu nevoi speciale din diferite localități ale țării să devină Formatori în domeniul drepturilor și sănătății sexuale și reproductive ale persoanelor cu dizabilități și ulterior să facă instruiri pentru semenii lor.

Cursul dat face parte din activitățile proiectului CIDSR ”Toți egali, toți sănătoși: Abilitarea femeilor și fetelor cu dizabilități din Moldova să își exercite drepturile sexuale și reproductive”.

La curs participă tinere cu dizabilități locomotorii din mai multe localități ale țării (Fălești, Taraclia, Cahul, Orhei, Ștefan Vodă, Călărași, Hîncești) care învață despre drepturile și sănătatea sexuală și reproductivă, în special despre sexualitate, schimbările în adolescență, și infecții cu transmitere sexuală și HIV/SIDA, metode de contracepție, drepturile sexuale și reproductive și legislația națională relevantă, comportament fără de riscuri, abuzul sexual și raportarea acestuia.

Tinerii formatori, odată întorși în localitățile lor, vor putea transmite cunoștinețele acumulate și tinerilor din localitate discutînd după principiul de le egal la egal. Astfel, aceste tinere, vor contribui la creșterea nivelului de cunoștințe ale tinerilor cu nevoi speciale despre drepturile și sănătatea lor sexuală și reproductivă, ceea ce îî va ajuta să ia decizii informate și responsabile cu privire la viața lor privată.

Impresii legate de cursul de formare de formatori:

Pentru a fi creat un tablou mai amplu va punem la dispoziție:

 

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept