CIDSR a informat CNDPD despre problemele femeilor cu dizabilități locomotorii

analiza situationala drepturi sexuale reproductiveCentrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive (CIDSR) a participat la ședința Consiliului Național pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități din 18 mai 2017 și a prezentat rezultatele analizei situaționale privind problemele cu care se confruntă femeile și fetele cu dizabilități ale aparatului locomotor din Moldova în exercitarea drepturilor sexuale și reproductive.

Membrii Consiliului au fost informați despre cunoștințele și percepțiile femeilor cu dizabilități, membrilor de familie ale acestora, medicilor de familie și asistenților sociali referitor la drepturile și sănătatea sexuală și reproductivă ale femeilor cu dizabilități; barierele pe care le întimpină femeile în accesarea serviciilor de sănătate sexuală și reproductivă; greutățile pe care le întimpină medicii de familie în prestarea serviciilor de planificare familială acestui grup de beneficiari.

Membrii Consiliului au fost sesizați despre cazurile de încălcare a drepturilor sexuale și reproductive relatate de către femeile cu nevoi speciale, inclusiv abuz sexual.

CIDSR a prezentat constatările de bază și a vorbit despre recomandările grupului de lucru care a realizat analiza situațională.

Sperăm, că în urma ședinței, Consiliului Național pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități va întreprinde măsuri pentru a asigura respectarea drepturilor sexuale și reproductive ale persoanelor cu dizabilități din Moldova în conformitate cu recomandările Comitetului ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități din 12 aprilie 2017.

Pentru detalii, găsiți atașate:

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept