Atelierul de lucru „Diseminarea rezultatelor evaluăriii calității serviciilor de întrerupere a sarcinii și implementării standardelor naționale de efectuare a avortului sigur în Republica Moldova”

La data de 15 aprilie 2015, în sala de conferințe a Ministerului Sănătății a avut loc atelierul de lucru „Diseminarea rezultatelor evaluăriii calității serviciilor de întrerupere a sarcinii și implementării standardelor naționale de efectuare a avortului sigur în Republica Moldova”.

Această activitate a fost organizată de Ministerul Sănătății al Republicii Moldova, Organizația Mondială a Sănătății (OMS)  și Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive (CIDSR).

Evenimentul face parte din proiectul  “Evaluarea calității serviciilor de întrerupere a sarcinii și implementării standardelor naționale de efectuare a avortului sigur în Republica Moldova” finanțat de OMS.

La atelier au participat 68 de participanți printre care: experți ai OMS, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Casei Naționale de Asigurări Medicale precum și managerii și sefii secțiilor ginecologie ale spitalelor raionale din toata țara.

La acest atelier a fost prezentat raportul de evaluare a calității serviciilor de întrerupere a sarcinii și implimentării standardelor naționale de efectuare a avortului sigur în Republica Moldova din cadrul vizitelor, care au fost efectuate în perioada 12-23 octombrie 2014.

În cadrul atelierului a fost lansată cea mai recentă publicație a OMS în domeniul avortului sigur, care a fost tradusă în limba română de echipa CIDSR “Avort fără riscuri: recomandări pentru sistemele de sănătate în probleme de strategie și practică”.

Sunt disponibile:

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept