Atelierul de lucru “Avortul în siguranță”

Atelierul de lucru “Avortul în siguranță” pentru lucratorii medicali din asistența medicală primară s-a desfașurat în incinta Centrului Național de Sănătate Reproductivă, Genetică Medicală și Planificarea Familială, or. Chișinau, pe 13 iunie 2009.

Grupul de participanți a fost compus din medici de familie și asistenții medicului de familie din municipiu Balți și Clinica Universitară de Asistență Medicala Primară.

Scopul atelierului de lucru a fost aprofundarea cunoștințelor, deprinderilor practice și schimbarea atitudinii lucratorilor din asistența medicală primară referitor la avortul în siguranță și consilierea pre- și post-avort a femeilor.

Activitățile s-au desfășurat într-un climat colegial, prietenos, deschis schimbului de informații și experiență, cu respectarea drepturilor participantilor de expunere liberă a ideilor. Au fost constatate atitudini clar favorabile privind servciiile de avort în siguranță. Compararea rezultatelor cunoștintelor inițiale și finale în domeniu indica o creștere considerabilă a nivelului de competență în ceea ce se referă la metodele sigure de avort, consiliere în avort și principiile interviului efectiv.

Interesul cert, demonstrat de către toți participantii pentru activitățile realizate, arată necesitatea lor de informare și instruire în domeniul avortului sigur în special, în ceea ce ține de consiliere pre- și post avort.

Zarbailov Natalia,  Formator Național

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept