Seminar online: Prevenirea sarcinii nedorite și asigurarea accesului la metode sigure de întrerupere a sarcinii

01 Mai, 2020

La data de 28 aprilie 2020, Rodica Comendant, medicul ginecolog-obstretician și directoarea Centrului de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive, a participat la un seminar online de instruire dedicat personalului medical din Centrele de Sănatate raionale/CMF și Asociațiile Medicale Teritoriale, inclusiv Centrele de Sănătate Prietenos Tinerilor. 

Instructajul a fost realizat la subiectul prevenirii sarcinii nedorite și asigurării accesului la metode sigure de întrerupere a sarcinii. Evenimentul a fost organizat de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova cu suportul Biroului Organizației Mondiale a Sănătății în Moldova și a fost urmărit online de circa 200 medici.

Scopul evenimentului a fost instruirea personalului medical în privința relațiilor cu femeile și fetele ce necesită consultare și asistență medicală din domeniul sănătății sexual-reproductive în perioada carantinei și epidemiei Covid-19. 

Cursul de instruire poate fi urmărit aici:

https://www.youtube.com/watch?v=h7RitHbWLvI&feature=youtu.be

De asemenea, prezentările din timpul cursului pentru următoarele subiecte:

  1. Recomandările OMS privind planificare familiei 
  2. Recomandările OMS privind avortul sigur
  3. Prestarea serviciului de avort sigur prin telemedicină 

Amintim că, de curând, CIDSR a lansat proiectul  ,,Avortul medicamentos prin telemedicină”.  Scopul proiectului este de a facilita accesul femeilor la servicii de avort medicamentos, metoda recomandată de OMS, în timpul pandemiei de COVID-19.  

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept