Servicii comprehensive şi de calitate în avort

17 Decembrie, 2010

În perioada 29 noiembrie – 02 decembrie 2010, în cadrul proiectului “Creşterea calităţii serviciilor comprehensive în avort în 2 centre perinatale şi un centru prietenos tinerilor în Moldova”, Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive a organizat seminarul “Servicii comprehensive şi de calitate în avort”. Acest seminar a fost organizat cu susținerea Organizației Mondiale a Sănătății și a Ministerului Sănătății al Republicii Moldova.

La acest seminar au participat medici obstetricieni-ginecologi, asistente medicale și moașe din 2 centre perinatale: Orhei și Cantemir, precum și reprezentanți din Centrul prietenos tinerilor “Neovita”.

Agenda acestui seminar a vizat serviciile comprehensive în avort și a fost dedicat metodelor recomandate de OMS, aspirarea vacuum manuală și avortul medicamentos. Un accent deosebit s-a pus pe consilierea pre si post avort, inclusiv in planificarea familiei.

Acest curs a fost moderat de următorii lectori: doamna Rodica Comendant – conferențiar universitar, domnul Stelian Hodorogea – conferențiar universitar și doamna Irena Digol – doctor în științe medicale. Pe lângă cursurile teoretice participanții la seminar au fost încadrați în sesiuni practice care s-au petrecut în Centrul Consultativ Diagnostic al Spitalului Municipal Nr.1.

Astfel începînd cu luna decembrie atît în orașul Orhei cît și în orașul Cantemir vor fi deschise centre-model, în care prestatorii de servicii medicale vor oferi servicii comprehensive în avort. Proiectul în cadrul căruia au fost alese anume aceste două Centre perinatale are ca scop creșterea calității serviciilor de avort, oferirea unui avort în condiții sigure. Cu susținerea Organizației Mondiale a Sănătății aceste centre au fost reparate și dotate cu seturi de aspirare vacuum manuală.

Agenda si prezentarile disponibile

Lista participantilor

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept