Numărul de sarcini în rândul adolescenților din Manchester a scăzut cu 62% în ultimii zece ani

22 Iunie, 2020

Cele mai recente date statistice furnizate de Manchester Clinical Commissioning Group arată o scădere cu 62% a sarcinilor în rândul adolescenților, de la 2.562 în 2008 la 978 în 2018.

Scăderea prezentată de ultimele cifre se încadrează într-o tendință națională observată în aceeași perioadă a anului – numărul de sarcini la adolescente scăzând cu 55% în toată țara.

Potrivit unui raport din 2018 al Serviciului Britanic de Consiliere pentru Sarcină, scăderea ratei de sarcini la vârsta adolescentină poate fi atribuită unei varietăți de factori. 

„Stilurile de viață ale adolescenților s-au schimbat dramatic în ultimii 10 -15 ani, socializarea între prieteni a avut loc adesea online”, a declarat Katherine OBrien, director asociat pentru comunicare și campanii BPAS.

„Cu mai puține întâlniri în persoană, există și mai puține oportunități pentru adolescenți de a se implica în activități sexuale. Știm, de asemenea, că a existat o scădere uriașă a consumului de băuturi de tip binge (băuturi alcoolice combinate) sau a băuturilor spirtoase în rândul adolescenților. Consumul de băuturi este asociat cu sexul neplanificat și utilizarea scăzută a contracepției. Deci, dacă adolescenții nu beau foarte mult în mod regulat, împreună, atunci credem că asta se reflectă în statistici. A fost un declin foarte accentuat în ultimii zece ani și el pare să se mențină încă. Ar fi îngrijorător dacă acest lucru s-ar schimba în curând sau ar crește după această carantină.”

Număr de sarcini și avorturi sub 18 ani

În timp ce scăderea numărului de sarcini a scăzut dramatic, numărul de avorturi a scăzut în mod similar, deși nu în aceeași măsură, ceea ce sugerează că metodele prevenție au mai mult succes.

„Se poate observa, de asemenea, o scădere uriașă a numărului de persoane sub 18 ani care au accesat serviciile de avort. Prin urmare, acest lucru arată că adolescenții nu devin părinți și că nu au la fel de multe avorturi. Este vorba despre faptul că adolescentele nu devin însărcinate în același număr ca și anterior. „

Raportul BPAS a arătat că în 2006/07, 10% dintre cei cu vârste cuprinse între 16 și 17 și 15% dintre cei cu vârste cuprinse între 18 și 19 ani care s-au adresat la o clinică de sănătate reproductivă, au raportat că au folosit contraceptive reversibile cu acțiune lungă, cum ar fi implantul, ca principală metodă de contracepție. Până în 2015/16, aceste cifre au crescut la 30% pentru ambele grupe de vârstă.

În plus, aceleași date furnizate de MCCG cu privire la scăderea ratei de sarcini au relevat faptul că schimbarea din Manchester a ratei de maternitate la adolescenți a înregistrat, de asemenea, o scădere substanțială, până la punctul de scădere a ratei avortului, în timp ce aceasta a fost cu 2,8% mai mare cu zece ani în urmă. 

Este important să ne amintim că pentru unii tineri, faptul că au un copil în acel moment din viața lor nu este sfârșitul lumii. Mulți părinți adolescenți fac o muncă minunată și își cresc copiii în medii iubitoare, așa că nu vrem să stigmatizăm acei părinți tineri, sprijinind în același timp și pe alții să evite sarcina.

Rata de avort până la 18 ani
Cu toate acestea, finanțarea scăzută a serviciilor de asistență medicală a fost accentuată de pandemia coronavirusului și există îngrijorarea că contracepția și accesul la clinici va fi grav influențată până la sfârșitul pandemiei.

„Știm, în acest moment, cu închiderea multor clinici de asistență medicală și dificultăți de acces la medici, va fi mai dificil pentru persoanele de toate vârstele să acceseze contracepția”, a spus Katherine O’Brien.

„[Serviciile de sănătate sexuală] sunt văzute ca un fel de serviciu pentru Cenușăreasa în îngrijirea sănătății. S-a văzut ca un plus minunat și cred că este în mare parte datorită faptului că aceste tipuri de probleme sunt un subiect unul tabu încă în această societate. A fost o problemă înainte de COVID-19 și va fi o problemă mai mare după trecerea acestei perioade.”

Katherine afirmă că un aspect crucial al scăderii ratei sarcinii și a avortului în rândul adolescenților a fost schimbarea mentalității la adolescenți și rezultatele dorite pentru viața lor.

„Tinerii cu care am vorbit au fost foarte captivați de lumea din jurul lor, au avut cu adevărat gânduri clare despre ceea ce își doresc de la viitorul lor, având planuri bune pe care ni le-ar spune. Toate aceste lucruri pot fi perturbate masiv, având o sarcină neplanificată. ”

În cadrul sondajului din 2018, BPAS a constatat că 82% dintre respondenți au declarat că sunt concentrați pe note bune și că succesul în carieră a fost o prioritate pentru ei.

Katherine a mai spus: „Vrem ca femeile de toate vârstele să înțeleagă cum să acceseze serviciile de avort și să nu se simtă stigmatizate dacă se confruntă cu o sarcină neplanificată sau nedorită și că pot accesa aceste servicii cât mai rapid posibil. Este vorba despre asigurarea faptului că tinerii care doresc să evite sarcina sunt capabili să facă acest lucru și pot avea acces la servicii și asistență pentru un avort în siguranță, dacă este necesar.”

 

Articol tradus si adaptatwww.mancunianmatters.co.uk

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept