Nu i s-a permis să comunice cu copiii timp de 35 de zile! Află ce sentință a primit Carla Foster pentru că a decis să facă un avort medicamentos.

27 Iulie, 2023

Luna trecută, Carla Foster, care a recunoscut că a făcut un avort medicamentos la 32-34 de săptămâni, a fost condamnată la 28 de luni de închisoare (jumătate în închisoare și restul în condiții în care va fi interzisă, temporar, exercitarea unor drepturi). Astăzi, Curtea de Apel a redus sentința la 14 luni cu suspendare. Carla Foster a fost eliberată din închisoare, iar sentința i-a fost suspendată în baza procesului de apel.

Instanța a fost informată că lui Foster nu i s-a permis nicio comunicare cu cei trei copii ai săi, dintre care unul este autist, în timpul celor 35 de zile de privare de libertate.

Dame Victoria Sharp, care a prezidat apelul din 18 iulie 2023, a numit acest caz „un proces foarte trist”, spunând: „Este un dosar care invocă compasiune, nu pedeapsă”.

Organizația pentru dreptul la avort din Marea Britanie a desfășurat săptămâna trecută o demonstrație națională împotriva acestei decizii și împotriva continuării incriminării avortului, iar British Pregnancy Advisory Service a postat acest tweet:

Curtea de Apel a recunoscut astăzi că această lege crudă și învechită nu reflectă valorile societății de astăzi. Acum este momentul să reformăm legea avortului, astfel încât să nu mai fie criminalizate pe nedrept femei care au luat măsuri disperate într-un moment critic al vieții lor”.

SURSA:  https://mailchi.mp/safeabortionwomensright/21-july-2023?e=25ea01879c

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept