Guvernul Canadei face investiții istorice pentru a promova sănătatea și drepturile femeilor și fetelor din întreaga lume

06 Iunie, 2019

Pe 4 iunie curent, în cadrul conferinței  „Women Deliver ” 2019, Prim-Ministrul Canadei, Justin Trudeau a anunțat că Guvernul Canadei va crește finanțarea pentru a ajunge la 1,4 miliarde de dolari anual, începând cu anul 2023 pentru a sprijini sănătatea femeilor și fetelor în întreaga lume.

Avocați, precum cei de la Women Deliver, sunt lideri în lupta pentru egalitatea de gen și a drepturilor femeilor – și noi ca guvern, trebuie să rămânem împreună cu dvs. ca partener și aliat. Astăzi, guvernul nostru aloce 1,4 miliarde de dolari anual pentru a sprijini sănătatea femeilor și fetelor în întreaga lume. Toate femeile, indiferent de locul în care trăiesc, ar trebui să aibă acces la serviciile de sănătate de calitate de care au nevoie. Investind în drepturile de sănătate sexuală și reproductivă, sănătatea maternă, a nou-născuților și a copiilor, putem construi o lume mai dreaptă, mai echitabilă și mai prosperă.” a declarat Rt. Hon. Justin Trudeau în discursul său în cadrul conferinței. El a subliniat și importanța intensificării implicării guvernelor în susținerea promotorilor ce luptă pentru drepturile femeilor, atât în Canada, cât și în întreaga lume.

Anunțul Prim Ministrului canadian presupune un angajament de 10 ani și o investiție istorică, care va sprijini drepturile sexuale și reproductive, sănătatea maternă, a nou-născuților și a copiilor – cu 700 de milioane $ a investiției anuale dedicate drepturilor de sănătate sexuală și reproductivă, începând cu 2023. Această investiție va promova Agenda pentru Dezvoltare Durabilă din 2030, va promova drepturile de sănătate sexuală și reproductivă și va consolida poziția de lider a Canadei în ceea ce privește egalitatea între femei și bărbați la nivel mondial. Finanțarea va ajuta femeile și fetele din întreaga lume să aibă acces la serviciile de sănătate de care au nevoie, inclusiv la avortul sigur și legal și va sprijini dreptul femeilor de a lua propriile decizii cu privire la corpurile lor. Precum și programele de educație sexuale și susținerea îngrijirii materne și neonatale vor fi unele direcții susținute de către Guvernul Canadei.

Menționăm că, Conferința „Women Deliver” 2019, pe care Canada o găzduiește săptămâna aceasta la Vancouver, este cea mai mare reuniune din lume privind sănătatea, drepturile și bunăstarea femeilor și a fetelor. În calitate de gazdă a acestui an, Canada continuă să acționeze în domeniul egalității de gen și reunind promotori din întreaga lume. El a subliniat importanța intensificării guvernelor de susținere a avocatului feminist pe front, atât în Canada, cât și în întreaga lume.

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept