Avortul autogestionat prin intermediul internetului: Analiza datelor colectate timp de un an, referitoare la furnizarea acestor servicii de către Organizația ”Women Help Women”

21 Iulie, 2023

Context:

”Pentru a înțelege mai bine solicitarea de avorturi medicamentoase online și pentru a informa practicile de furnizare a serviciilor, am efectuat o analiză a statisticilor de prestare a serviciilor Women Help Women (WHW). Obiectivele principale au fost de a înțelege profilul utilizatorilor, de a evalua rezultatele raportate de ei înșiși și utilizarea altor servicii medicale și de a evalua experiența generală atât în ceea ce privește avortul în sine, cât și în ceea ce privește consilierea și îngrijirea oferite de WHW.

Metode:

Am evaluat retrospectiv caracteristicile utilizatorilor, rezultatele avortului și acceptabilitatea atât a serviciilor de avort medicamentos, cât și a serviciilor WHW, folosind date de consultare și date de evaluare corespunzătoare dintr-o perioadă de un an. În cazul utilizatorilor care nu au completat formularul de evaluare, personalul WHW a analizat corespondența prin e-mail pentru a identifica cele mai importante aspecte.

Rezultate:

În perioada august 2016 – iulie 2017, 3307 persoane au primit pilule de avort de la WHW.Din punct de vedere geografic, utilizatorii erau localizați în treizeci de țări, iar corespondența a fost în șapte limbi. Cele mai multe dintre ele au indicat o perioadă de gestație mai mică de opt săptămâni. Dintre cele 2295 de persoane care au luat pastilele și au furnizat informații despre rezultate – 99,1% au raportat că nu mai erau însărcinate.

Majoritatea – 84,1%, au recurs la simptome pentru a confirma rezultatul, un sfert – 22,8% au solicitat o ecografie, 18,0% au solicitat teste de urină și/sau a serului. Una din opt – 12,6% a apelat la asistență medicală suplimentară după ce a luat pilule de avort. Majoritatea persoanelor – 87,5%, au declarat că au fost mulțumite sau foarte mulțumite de rezultatul avortului.

Concluzii:

Studiul nostru confirmă faptul că avortul autogestionat este un proces pe care persoanele îl pot face în siguranță și eficient cu sprijinul comunității și fără supraveghere medicală. În contextul unei reacții negative la nivel mondial setată împotriva dreptului la avort, avortul autogestionat se confirmă a fi o parte integrantă a unui spectru de opțiuni pentru îngrijirea avortului care trebuie să fie pusă la dispoziția tuturor.”

Autori: Tara Shochet, Lucia Berro Pizzarossa, Sarah Larrea, Jennifer Blum, Kinga Jelinska, Rodica Comendant, Irina Sagaidak.

Analiza completă poate fi studiată accesând link-ul atașat:

Avortul autogestionat prin intermediul internetului: Analiza datelor colectate timp de un an,  referitoare la furnizarea acestor servicii de către Organizația ”Women Help Women”

Sursa: https://gatesopenresearch.org/articles/7-41/v1

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept