Vizită pentru schimb de experiență în România

27 Iunie, 2024

Învățarea și schimbul de bune practici în domeniul sănătății și drepturilor reproductive

Suntem încântați să împărtășim rezultatele schimbului de experiență care a avut loc pe 25 și 26 iulie la București, România. Acest eveniment semnificativ a reunit organizații care activeaza în domeniul sănătății și drepturilor reproductive, cu reprezentanți ai Centrului FILIA si Sexul vs Barza din Romaânia și Centrului de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive din Moldova.

În cadrul discuțiilor, participanții s-au axat pe cele mai bune practici ale Republicii Moldova în politicile, informațiile și serviciile privind sănătatea și drepturile reproductive, comparându-le cu situația dificilă din România. De-a lungul anilor, Moldova a crescut și s-a dezvoltat continuu în acest sector, cu un Minister al Sănătății proactiv, care a diseminat și aprobat protocoalele necesare în întregul sistem public de sănătate reproductivă. Aceste protocoale au inclus, dar nu s-au limitat la, avortul medicamentos prin telemedicină, care a extins foarte mult accesul la servicii sigure de sănătate reproductivă.

În schimb, România a rămas în urmă în mai multe domenii critice: serviciile de avort, serviciile de planificare familială și sănătatea și educația sexuală în școli. Lipsa progresului în aceste domenii are implicații semnificative pentru bunăstarea comunităților, făcând ca această vizită pentru schimb de experienta să fie actuală și importantă.

Sperăm că această întâlnire va facilita un schimb de practici și idei benefice pentru comunitățile pe care le deservim. Învățând din succesele Republicii Moldova și abordând lacunele din sistemul de sănătate reproductivă din România, ne propunem să îmbunătățim serviciile și politicile care, în cele din urmă, au impact asupra sănătății și drepturilor cetațenilor celor 2 țari vecine.

Haideți să lucrăm împreună pentru un viitor în care sănătatea și drepturile reproductive sunt accesibile, informate și susținute în toate comunitățile noastre.

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept