Sesiuni de informare pentru medici ginecologi-obstetricieni din cabinetele de sănătate a reproducerii și medici de familie din toate regiunile Republicii Moldova despre drepturile și sănătatea sexuală a fetelor/femeilor cu dizabilități
Este important ca persoanele cu dizabilități să aibă mai multă încredere în capacitatea lor de a-și exercita drepturile sexuale și reproductive în viața de zi cu zi și de a beneficia de servicii de calitate în această sferă.
În acest sens, Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive vede nevoia de a oferi sprijin prin educație și consolidare a capacităților nu numai persoanelor cu dizabilități, ci și unei game cât mai largi de profesioniști care își oferă serviciile în domeniul sănătății sexuale și reproductive.
Astfel. pe data de 20 și 24 octombrie, CIDSR, în parteneriat cu Ministerul Sănătății al Republicii Moldova, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, AO „Motivație” din Moldova, a organizat sesiuni de informare pentru medici ginecologi-obstetricieni din cabinetele de sănătate a reproducerii și medici de familie.
În cadrul sesiunilor, sute de medici din majoritatea regiunilor țării și-au consolidat cunoștințele despre sănătatea sexuală și reproductivă și componente ale acesteia în contextul dizabilității.
Personalul medical din sectorul primar a primit informații orientate spre furnizarea de servicii de SSR adaptate pentru persoanele cu dizabilități cu accent deosebit pe abilitățile de comunicare, nondiscriminare și recunoaștere a drepturilor și nevoilor sexuale și reproductive ale femeilor și fetelor cu nevoi speciale.
Sesiunile de informare au fost realizate în cadrul proiectului „Incluziv și accesibil pentru toți: O abordare multi-componentă pentru promovarea sănătății sexuale și reproductive și respectarea drepturilor femeilor și fetelor cu dizabilități”, cu suportul financiar al Ambasadei Finlandei din Bucureşti în cadrul Fondului pentru Cooperare Locală.