Centrele de sprijin ajută la crearea de noi comunități în timpul războiului

03 Iulie, 2024

În urma războiului din Ucraina, Iryna Harifulina, la 62 de ani, a fost forțată să-și părăsească orașul Kramatorsk și să se mute în Dnipro. Ea este una dintre cele 5,1 milioane de persoane strămutate intern. Femeile reprezintă 58% din populația strămutată și se confruntă cu dificultăți în adaptarea la noile medii.

Proiectul VONA Career Hubs, creat de UNFPA, ajută femeile să dezvolte abilități profesionale și să dobândească cunoștințe financiare. Iryna Harifulina a început o afacere de bijuterii prin acest program, care nu doar i-a oferit noi abilități și venituri, dar a și conectat-o cu alte femei, creând o comunitate.

Ucraina are cea mai mare proporție de persoane în vârstă afectate de conflict, cu un sfert din populație având peste 60 de ani. Programele UNFPA, cum ar fi VONA Hubs, răspund acestor schimbări demografice și ajută persoanele vârstnice să-și maximizeze abilitățile și reziliența.

Centrele VONA și alte inițiative UNFPA oferă sprijin esențial femeilor și grupurilor vulnerabile, contribuind la formarea unei rețele de siguranță crucială care promovează stabilitatea și împuternicirea pe termen lung.

Sursa https://eeca.unfpa.org/en/news/support-centres-help-weave-together-fabric-new-communities-during-time-war

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept