O nouă aplicație disponibilă pe telefonul mobil îi ajută pe asistenții medicali să ofere o îngrijire completă a avortului! Urmăriți VIDEO

20 Septembrie, 2023

Personalul medical are dreptul de a avea acces la cele mai recente date bazate pe informații dovedite, pentru a putea oferi o îngrijire completă a avortului. Pentru a recunoaște acest aspect, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Programul special al ONU de cercetare în domeniul reproducerii umane (DRU) au lansat un nou „instrument digital de sprijinire a deciziilor” sau o aplicație, disponibilă pe Apple și Google Play, pentru a sprijini personalul medical în procesul de luare a deciziilor și de utilizare a ghidului OMS privind îngrijirea avortului, în vederea oferirii unei îngrijiri cuprinzătoare a avortului.

Această aplicație analizează caracteristicile individuale ale pacienților și generează estimări sau recomandări personalizate pentru fiecare pacient în parte, care pot fi apoi transmise cadrelor medicale pentru a fi luate în considerare. Instrumentul ghidează personalul medical în evaluarea solicitanților de avort pentru a identifica posibilele riscuri, oferindu-le, de asemenea, liste de control și context suplimentar pentru a-i ajuta în gestionarea cazurilor. Acesta ajută la minimizarea posibilelor greșeli în furnizarea avortului și chiar programează monitorizări și consultări post-avort individualizate.

Deși instrumentul nu poate fi utilizat pentru a stoca informații despre clienți și nu este destinat pentru instruire, este probabil că va contribui la creșterea competenței furnizorilor de servicii medicale care lucrează în domeniul avortului. Acest lucru se datorează faptului că va consolida cunoștințele lucrătorilor din domeniul sănătății, îndrumându-i prin intermediul ghidurilor clinice, combinate cu informațiile despre pacienți. Acesta poate fi utilizat ca un ajutor digital la locul de muncă, pe un dispozitiv mobil.

Acest nou instrument recunoaște importanța crucială a susținerii lucrătorilor din domeniul sănătății pentru a oferi asistență medicală indispensabilă în cazul avortului și al îngrijirii post-avort. Aplicația încorporează, de asemenea, resurse relevante pentru furnizarea de asistență în cazul avortului, inclusiv ghiduri, publicații, documente științifice și infografice ale OMS.

A fost lansat un nou videoclip, disponibil în limbile engleză, franceză și spaniolă, care prezintă modul în care lucrătorii din domeniul sănătății pot fi mai bine susținuți pentru a le acorda persoanelor posibilitatea de a beneficia de această îngrijire.

VIDEO – Îngrijirea avortului: Responsabilizarea lucrătorilor din domeniul sănătății pentru a responsabiliza clienții

Sursa:LINK

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept