Crearea unui contraceptiv masculin reversibil orientat spre testicule

19 August, 2021

29 iulie 2021 | Istorie originală de la American Chemical Society

Femeile au mai multe opțiuni de contraceptive reversibile de lungă durată, în timp ce majoritatea opțiunilor pentru bărbați sunt fie de unică folosință, cum ar fi prezervativele, fie dificil de inversat, precum vasectomiile. Acum, drept un pas în direcția unui contraceptiv masculin sigur, de lungă durată și reversibil, cercetătorii raportează în Nano Letters produs de ACS că au dezvoltat nanomateriale magnetice, biodegradabile, care au redus probabilitatea ca șoarecii să nască pui timp de cel puțin 30 de zile.

Temperaturile ridicate ce pot fi cauzate de purtarea pantalonilor sau lenjeriei prea strâmte, pot reduce cantitatea spermei la bărbați. Unii cercetători au explorat încălzirea mai intensă a nanomaterialelor injectate în testicule ca formă de control al procreării la bărbați. Cu toate acestea, injecția poate fi dureroasă, încălzirea poate deteriora pielea, iar majoritatea nanomaterialelor testate până acum nu sunt biodegradabile. Weihua Ding, Fei Sun și colegii au dorit să dezvolte o abordare magnetică-termică sigură și eficientă a contracepției masculine, care nu trebuie să fie injectată direct în testicule.

Cercetătorii au testat două forme de nanoparticule de oxid de fier, care sunt biodegradabile și pot fi ghidate și încălzite cu câmpuri magnetice, în calitate de contraceptive masculine. Un tip de nanoparticule a fost acoperit cu polietilenglicol (PEG), iar celălalt cu acid citric. Deși nanoparticulele acoperite cu PEG au putut fi încălzite la temperaturi mai mari, ele nu au putut fi manipulate la fel de ușor de magneți ca celelalte. Astfel, cercetătorii au injectat doze repetate de nanoparticule acoperite cu acid citric în sângele șoarecilor timp de 2 zile, au ghidat nanomaterialele spre testicule cu ajutorul magneților, apoi au aplicat un câmp magnetic alternativ pe zona respectivă timp de 15 minute. Nanoparticulele au încălzit testiculele la o temperatură de 1040 F, micșorându-le și inhibând spermatogeneza înainte de recuperarea treptată la 30-60 de zile după tratament. Șoarecii nu au putut concepe niciun pui 7 zile după tratament, dar au putut concepe aproximativ 12 pui per femelă gravidă în ziua a 60-a. Nanoparticulele au fost non-toxice pentru celule și au fost eliminate treptat din organism, oferind posibilități noi de contracepție masculină, afirmă cercetătorii.

Referință: Ding W, Chen Z, Gu Y, Chen Z, Zheng Y, Sun F. Direcționarea magnetică a testiculelor și hipertermia magnetică pentru contracepția masculină neinvazivă și controlabilă prin administrare intravenoasă. Nano Lett. 2021;21(14):6289-6297. doi: 10.1021 / acs.nanolett.1c02181

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept