Au decedat după ce şi-au provocat singure avorturi

19 August, 2018

Două femei au decedat în Buenos Aires, Argentina, la doar două săptămâni după ce Senatul a votat, în coninuare, pentru respingerea legalizării avortului în ţară. Astfel, avortul rămâne interzis în Argentina, excepţie fiind în cazurile de viol și când viața mamei e în pericol.

Din acest motiv, având în vedere că pot fi pedepsite, dar, din diverse motive nu pot păstra sarcina, unele femei îşi provoacă întreruperea gravidităţii de unele singure. Însă, avortul provocat în lipsa unui ajutor medical calificat, poate avea consecinţe nefaste asupra sănătăţii femeilor, care se pot solda şi cu decesul acestora, precum în cazul celor enumerate mai sus.

Una dintre aceste femei a apelat la „metoda pătrunjelului”, care este promovată în rândul forumurilor online. Mai exact, femeia şi-a introdus în vagin o legătură de pătrunjel, în urma căreia au apărut complicaţiile. Cu toate că medicii au încercat să o salveze, femeia a decedat.

„Metoda pătrunjelului” ar fi una dintre modalităţile la care regurg femeile care nu-şi mai doresc un copil, însă nu pot beneficia de avort provocat, în incinta unei instituţii medicale, din cauza Legii.

Având în vedere că starea de spirit în ţară este incinsă, preşedintele Argentinei, Mauricio Macri a dat speranţe femeilor, menţionând că în prezent o comisie se ocupă de reforma Codului Penal. Comisia evaluează posibilitatea de a nu pedepsi femeile care au avortat dacă, judecătorul consideră că motivele pentru care au făcut-o sunt justificate.

În urma acestor decese, grupul de susţinere a femeielor „MuMaLá”  a anunţat că va crea un Registru Național al Deceselor Femeilor din cauza avorturileor clandestine.

NOTĂ: Pătrunjelul este promovat în forumurile online ca o modalitate „naturală” de a provoca avort spontan. Acesta poate fi folosit ca ceai sau prin introducerea unei legături în uter, de două ori pe zi, pentru 12 ore. Deoarece uterul este steril, germenii de pe pătrunjel (chiar dacă a fost spălat) pot provoca o infecție ce se răspândeşte rapid în organism și pune în pericol viața.

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept