WHO-2019-nCoV-essential_health_services-2020.1-eng

Serviciile de avort în siguranță au fost incluse în rândul serviciilor de bază în sănătate în perioada pandemiei COVID-19

01 August, 2020

WHO-2019-nCoV-essential_health_services-2020.1-engOrganizația Mondială a Sănătății a elaborat un ghid practic de asigurare neîntreruptă a serviciilor medicale de bază în perioada pandemiei de Coronavirus. Recomandările acestui ghid sunt temporare și au intrat în vigoare din 25 martie 2020. 

Ghidul elaborat de OMS prevede implementarea mecanismelor simplificate concentrate spre anumite obiective de îngrijire medicală esențiale. În rândul serviciilor de bază, cu prioritate, sunt incluse și serviciile de sănătate reproductivă, asistență medicală în sarcină și naștere, inclusiv avortul în siguranță. Acesta, de asemenea, presupune optimizarea metodelor și a platformelor (locurilor) datorită cărora oamenii vor putea accesa ajutorul medical pe toată perioada epidemiei. În acest sens, avortul prin telemedicină este o soluție de gestionare efectivă a avorturilor în mai multe țări, inclusiv în Republica Moldova. 

În urma izbucnirii pandemiei de Covid-19, sistemul medical din toate țările s-a ciocnit cu o creștere bruscă a cererii pentru serviciile lor.  Capacitatea sistemului medical de a oferi în continuare serviciile esențiale de ajutor vor depinde în mare parte de capacitățile acestuia de bază și volumul de muncă, de focarele epidemiei precum și de scenariul de transmitere a infecției Covid-19. În această perioadă este foarte important să fie menținută încrederea publicului în sistemul de sănătate și să fie oferite în continuare serviciile de bază sănătății oamenilor.

Partners

We use cookies
We use cookies to display content correctly and to make the website easy to use.
Accept
I don't accept