Masa rotundă de lansare a proiectului “Servicii medicale mai bune și mai accesibile pentru sănătatea reproducerii pentru persoanele cu dizabilități de pe ambele maluri ale Nistrului”

28 December, 2018

La data de 26 decembrie 2018, la Tiraspol, a avut loc masa rotundă de lansare a proiectului “Servicii medicale mai bune și mai accesibile pentru sănătatea reproducerii pentru persoanele cu dizabilități de pe ambele maluri ale Nistrului” organizată de Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive (CIDSR) în colaborare cu Centrul de Sănătate a Reproducerii din or. Tiraspol. Activitatea a fost organizată cu suportul financiar al Fondului Est European.

În cadrul evenimentului au participat 20 de reprezentanți a Ministerului Sănătății din regiune, a societății civile a căror beneficiari sunt persoanele cu dizabilități precum și medici ginecologi.

Scopul organizării acestei mese rotunde – lansarea proiectului, anunțarea scopului și a obiectivelor proiectului, a activităților ce urmează a fi desfășurate, analiza situației actuale în domeniul sănătății reproductive din regiune, precum și a accesului persoanelor cu dizabilități la aceste servicii.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate rezultatele studiului de analiză realizat de CIDSR  „Evaluarea problemelor cu care se confruntă femeile și fetele cu handicap locomotor în Moldova în exercitarea drepturilor lor sexuale și reproductive„ în perioada 2016-2017, studiu realizat în cadrul proiectului “Toți egali, toți sănătoși: Abilitarea femeilor și fetelor cu dizabilități din Moldova să își exercite drepturile sexuale și reproductive.

De asemenea au fost prezentate rezultatele și impactul acestui proiect.

În urma prezentărilor și discuțiilor, participanții au ajuns la concluzia ca exact cu aceleași probleme se confrunta și femeile cu dizabilități din Transnistria și prin depunerea eforturilor comune vor putea trage un semnal de alarma referitor la respectarea drepturilor sexuale și reproductive a persoanelor cu dizabilități precum și crearea condițiilor necesare care să asigure accesul acestor persoane la servicii calitative de sănătate sexuala și reproductiva.

Mai jos găsiți:

  1. Prezentarea dnei Rodica Comendant – conferențiar universitar, director CIDSR

Sănătatea sexuală și reproductivă a persoanelor cu dizabilități.

  1. Poze din cadrul evenimentului

 

 

 

 

 

 

Partners

We use cookies
We use cookies to display content correctly and to make the website easy to use.
Accept
I don't accept