Concurs pentru mass-media (presa scrisă, canale audio-vizuale, mediul online) privind reflectarea / încălcarea drepturilor la sănătatea sexuală și reproductivă în cazul femeilor cu dizabilități din Republica Moldova

06 March, 2017

Concurs mass-mediaScopul concursului: Sensibilizarea societății cu privire la drepturile sexuale și reproductive ale femeilor cu dizabilități și reducerea discriminării acestora, precum și încurajarea femeilor cu dizabilități să își exercite drepturile sexuale și reproductive. Perioada de desfășurare: 06 martie – 06 mai 2017:  scrierea și publicarea articolelor, realizarea și difuzarea materialelor audio-video / online și înregistrarea acestora în concurs; 07 – 31 mai 2017: evaluarea producțiilor, desemnarea  câștigătorilor și  organizarea evenimentului de  premiere.   CATEGORII PodiumCategoria 1: Istorii de succes Materiale mass-media cu reflectarea istoriilor de succes ale femeilor cu dizabilități care își exercită DSR  (sunt în cuplu sau căsătorite, au copii, etc). Categoria 2: Istorii  de insucces/de încălcare a DSR Materiale mass-media cu reflectarea istoriilor de insucces/de încălcare a DSR ale femeilor cu dizabilități (nu au acces la serviciile de sănătate sexuală și reproductivă sau le este refuzată oferirea acestora, le este negat sau neglijat dreptul la căsătorie sau la nașterea unui copil, etc).   Criteriile de selecție a câștigătorilor: Câștigătorii vor fi desemnați de echipa de coordonare a proiectului și actori din cadrul publicului țintă, în baza unor criterii după cum urmează:

  • proximitatea afectivă (atașamentul demonstrat față de temă/cazuistică)
  • inovația/originalitatea conceptului propus
  • relevanţa pe plan local / naţional
  • caracterul motivant asupra publicului
  • actualitatea, semnificaţia şi captarea interesului
  • autenticitatea, acurateţea, caracterul factual și complet al informaţiei
  • calitatea materialului realizat (impact, umor/drama, firul povestirii)
  • realizarea unui lobby comunicaţional eficient (performanța tehnică)
  • prezentarea punctelor de referință (servicii / ONG-uri specializate / trimitere pentru mai multe informații)
  • stilul de prezentare a studiilor de caz (ideea, originaliatea, concordanța cu publicul țintă)

  Valoarea premiilor: Premiul I – 1.350 lei Premiul II – 1.000 lei Premiul III – 815 lei Nota* valoarea premiului se supune impozitării. FORMULAR DE APLICARE Persoana de contact: Ludmila Sîrbu, tulus_ludmila@yahoo.com, tel: 022 355072 / 060104002.

Partners

We use cookies
We use cookies to display content correctly and to make the website easy to use.
Accept
I don't accept