CIDSR lansează raportul ”Analiza cadrului legal, normativ și instituțional privind drepturile sexuale și reproductive ale persoanelor cu dizabilități din Republica Moldova”

17 February, 2017

AZI 4CIDSR are plăcerea să facă public raportul ”Analiza cadrului legal, normativ și instituțional privind drepturile sexuale și reproductive ale persoanelor cu dizabilități din Republica Moldova” , realizat cu suportul financiar al Ambasadei Finlandei la București, în cadrul proiectului CIDSR ”Toți egali, toți sănătoși: Abilitarea femeilor și fetelor cu dizabilități din Moldova să își exercite drepturile sexuale și reproductive”.

Raportul analizează compatibilitatea legislației Republicii Moldova  în domeniul respectării drepturilor sexuale și reproductive a persoanelor cu dizabilități în conformitate  cu standardele internaționale. Raportul se focusează pe evidențierea actelor normative și implicit a practicilor deficiente care favorizează diferite forme de abuzuri ale drepturilor specifice ale persoanelor cu dizabilități.

Prezentul raport urmează să contribuie la consolidarea capacității autorităților competente în monitorizarea, raportarea dar și prevenirea și combaterea încălcărilor drepturilor sexual reproductive la care sunt supuse persoanele cu dizabilități.

Persoanele cu dizabilități trebuie să se poată bucura de toate drepturile sexuale și reproductive garantate de instrumentele  juridice internaționale și de legislația națională!

Partners

We use cookies
We use cookies to display content correctly and to make the website easy to use.
Accept
I don't accept