CIDSR invită societatea civilă la discuție privind drepturile sexuale și reproductive și avortul în siguranță

16 September, 2019

Pe 19 septembrie curent, Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive din Moldova (CIDSR) organizează o discuție publică despre drepturile sexuale și reproductive și avortul în siguranță. Evenimentul este organizat în cadrul campaniei Săptămâna Sănătății Sexuale 2019, promovată în lume sub hashtag-ul #SHW19, precum și în contextul marcării Zilei Internaționale a Avortului în Siguranță, din 28 septembrie.

Scopul evenimentului este informarea corectă și instruirea tinerei generații privind  sănătatea sexuală, drepturile sexuale și reproductive.  În cadrul întâlnirii vor fi discutate următoarele subiecte: metodele moderne de contracepție, avortul în condiții de siguranță, drepturile femeilor privind sănătatea reproductivă, statistici privind sănătatea şi dezvoltarea adolescenţilor în Republica Moldova, precum și recomandările Organizației Mondiale a Sănătății privind aceste subiecte.  Evenimentul va fi moderat de către medicul obstetrician-ginecolog și directoarea CIDSR – Rodica Comendant.

În cadrul discuțiilor vor participa și voluntarii organizației Y-Peer Moldova – o rețea de tineri educatori de la egal la egal, care promovează participarea tinerilor la soluționarea problemelor legate de sănătatea și drepturile lor sexual-reproductive. 

Amintim că CIDSR este o organizație non-profit și neguvernamentală, care are misiunea de a proteja și promova sănătatea și drepturile sexual-reproductive în Republica Moldova. Printre obiectivele centrului sunt:

asigurarea accesului egal la informații și servicii privind sănătatea și drepturile reproductive, în special pentru adolescenți, femei și fete, persoane cu dizabilități și alte grupuri sociale marginalizate;

implementarea recomandărilor OMS privind metodele moderne de contracepție și avort în condiții de siguranță, etc. 

În acest sens, instituția a lansat și susținut proiecte de planificare familială, servicii de avort în siguranță și respectarea drepturilor sexuale și reproductive, printre care:

La eveniment sunt invitați reprezentanții mass-media, precum și persoanele care sunt cointeresate să se informeze corect în privința drepturilor sexuale și reproductive în R. Moldova. Acesta va avea loc joi, 19 septembrie, între orele 14:00 – 16:00, în incinta sediului CIDSR, din str. Melestiu 20, Spitalul Clinic Municipal Nr.1, bl.V, et.V

Pentru informații suplimentare sau înregistrare la eveniment, rugăm ne contactați la numărul de telefon  060903782 / 078306973 sau adresa pe de e-mail: cidsr2012@gmail.com

Partners

We use cookies
We use cookies to display content correctly and to make the website easy to use.
Accept
I don't accept