CIDSR a participat la sesiunea de informare pentru educatorii parentali din Drochia

15 November, 2019

La 13 noiembrie 2019, Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive a participat la sesiunea de informare pentru educatori parentali din raionul Drochia. Evenimentul a fost organizat de A.O. Centrul pentru Copilărie, Adolescenţă şi Familie (CCAF) ,,PRODOCS”.

   Membri echipei CIDSR – Rodica Comendant, medic obstetrician-ginecolog și directoare CIDSR, împreună cu Clay Cook, coordonator de proiect au vorbit despre dezvoltarea psiho-sexuală a adolescenților, inclusiv etapele adolescenței, schimbările fizice și sociale în perioada pubertății. Discursul a fost urmat de prezentarea drepturilor sexuale și reproductive și importanța educației sexuale în viața tinerilor din Moldova. În plus, educatorii parentali au avut ocazia să învețe într-un mod practic cum să abordeze astfel de teme într-un mod cât mai corect și interactiv cu adolescenții pe care îi au sub tutelă. 

Scopul organizării acestei sesiuni de informare și educare pentru educatorii parentali a fost de a oferi o informație structurată și adaptată necesităților zilnice de educare a adolescenților cu care se confruntă tutorii. În cadrul sesiunii aceștia au avut posibilitatea să relateze cazuri cotidiene pe care le-au întâmpinat educatorii și să primească anumite sfaturi de gestionare corectă a lor din partea echipei CIDSR. Această sesiune are un rol important și pentru copii și adolescenții din raionul Drochia care vor beneficia de o abordare corectă și armonioasă a subiectelor precum viața sexuală și dezvoltarea psihologică în perioada adolescenței.

Pentru a vedea mai multe detalii despre  subiectele discutate de membrii echipei CIDSR accesează prezentarea aici.

Partners

We use cookies
We use cookies to display content correctly and to make the website easy to use.
Accept
I don't accept