CIDSR a participat la revizuirea curriculumului pentru disciplina opțională ”Educație pentru sănătate”

24 October, 2019

Consiliului Național pentru Curriculum a aprobat disciplina opțională ”Educație pentru sănătate” pentru anul de învățământ 2019-2020. Revizuirea curriculumului, pilotarea acestuia, dezvoltarea suportului didactic și instruirea profesorilor au avut loc în temeiul Memorandumului de colaborare între MECC şi UNFPA fiind realizate în parteneriat cu CE Pro Didactica și susținut de Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

     Pilotarea curriculumului a avut loc pe parcursul anului de studii 2018-2019,  în 22 școli din 5 raioane ale țării. În acest timp au fost desfășurare programe de instruire și  formare a cadrelor didactice care urmează să predea această disciplină claselor gimnaziale și liceale. De asemenea, pentru a spori calitatea predării acestui curs, sunt dezvoltate suporturile didactice pentru profesori care vor contribui la abordarea conținutului într-un mod interactiv și inovativ.

     Revizuirea curriculumului a fost realizată de un grup de lucru, în care au fost implicați specialiști din domeniul sănătății și al educației, printre care și medicul obstetrician ginecolog și directoare CIDSR – Rodica Comendant.

Astfel, în urma revizuirii au fost aprobate următoarele module din curriculumul ”Educaţie pentru Sănătate”: Corpul uman, dezvoltarea umană şi igiena; Activitatea şi odihna; Alimentaţia sănătoasă; Sănătatea mintală; Viaţa fără violenţă şi discriminare; Sănătatea reproductivă; Prevenirea abuzului de substanţe nocive; Sănătatea şi mediul; Noţiuni de bioetică şi Metodologia de evaluare sumativă

Pentru mai multe detalii despre Curriculum accesați: https://mecc.gov.md/sites/default/files/curriculum_educatie_pt_sanatate_2019_red_dupa_cnc.pdf

Amintim că noua disciplină școlară ”Educaţie pentru Sănătate” are menirea să contribuie la dezvoltarea personală a tinerilor și la informarea corectă asupra subiectelor actuale precum sănătatea sexuală și reproductivă, drepturi umane și prevenirea discriminării.

Partners

We use cookies
We use cookies to display content correctly and to make the website easy to use.
Accept
I don't accept