CIDSR a organizat clubul de presă “Fortificarea rolului mass-media în promovarea sănătăţii şi drepturilor sexual-reproductive”

07 June, 2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPe data de 29 mai 2013, în incinta hotelului Vila Verde, oraşul Chişinău, Centrul de Instruire în Domeniul Sănătăţii Reproductive (CIDSR) a organizat clubul de presă “Fortificarea rolului mass-media în promovarea sănătăţii şi drepturilor sexual-reproductive”.

Acest eveniment face parte din cadrul proiectului Matra-Kap, finanţat de către Ministerul Regatului Olandei (Ambasada Regatului Olandei in Ukraina, Kiev).

Scopul clubului de presă a fost sporirea nivelului de informare a populaţiei referitor la sănătatea şi drepturile sale sexual-reproductive şi creşterea cererii pentru servicii de calitate în acest domeniu.

CIDSR a invitat jurnaliştii, care abordează tematica socială, inclusiv subiecte din domeniul sănătăţii şi experţi (Vanu Jereghi, director, Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova (IDOM), Galina Leşco, şefa Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor “Neovita”, Diana Valuţă, medic onco-ginecolog, IMSP Institutul Oncologic, Rodica Comendant, director CIDSR) din domeniul drepturilor omului şi sănătăţii reproducerii, care au prezentat studii de caz din domeniul OLYMPUS DIGITAL CAMERAvizat.

In cadrul clubului de presa a fost lansat concursul pentru jurnalişti, care abordează tematica socială, inclusiv subiecte din domeniul sănătăţii, pentru scrierea unui articol pe tema drepturilor sexual – reproductive, având ca scop sporirea nivelului de informare a populaţiei referitor la sănătatea şi drepturile sale sexual-reproductive şi creşterea cererii pentru servicii de calitate în acest domeniu.

In baza rezultatelor concursului, jurnaliştii, care contribuie la o mai bună înţelegere a societăţii privind valoarea sănătăţii şi drepturilor sale sexual-reproductive, vor fi premiati.

Cele mai bune articole vor fi premiate cu următoarele premii băneşti:

  • 1 premiu categoria I – 150 $ SUA;
  • 1 premiu categoria II – 100$ SUA;
  • 4 premii categoria 3 – 50$ SUA.

Pentru înscrierea în concurs, jurnaliştii trebuie să trimită un articol care a fost publicat în presă sau online până la data de 30 iunie 2013 cu următoarele date la adresa cidsr2012@gmail.com:

  • Numele, prenumele autorului
  • Articolul integral
  • Indicarea sursei unde a fost publicat articolul
  • Datele de contact ale autorului

Succes!

Agenda cu prezentarile disponibile

Lista participantilor club de presa 29 mai 2013

Partners

We use cookies
We use cookies to display content correctly and to make the website easy to use.
Accept
I don't accept