A fost lansată o nouă resursă informațională pentru promovarea avortului în siguranță

23 Июля, 2019

Recent Centrul pentru Drepturile Reproducerii a lansat o nouă ediție a hărții privind legile Avortului în lume — The World’s Abortion Laws 2019. Această hartă este o resursă juridică informativă, dar și lucrativă pentru toți avocații, oficialii guvernamentali și organizațiile societății civile care depun eforturi pentru a promova drepturile de avort drept drepturi ale femeilor și fetelor din întreaga lume. Aceasta este actualizată în timp real și reflectă modificările legislației naționale tuturor statelor din lume, astfel încât avocații drepturilor omului pot să monitorizeze modul în care țările lumii protejează sau încalcă drepturile reproductive.

Ediția din acest an este completată cu un ghid de politici privind legea avortului și un infografic ce ilustrează cum a evoluat cadrul legal privind avortul la nivel mondial timp de 25 de ani. Iar ghidul cuprinde normele internaționale și regionale privind drepturile omului, standardele medicale globale, precum și legi și politici comparative. 

Potrivit hărții The World’s Abortion Laws 2019, Moldova face parte din a cincea categorie, care include 67 de țări și circa 590 milioane sau 36% dintre femeile de vârstă reproductivă din întreaga lume. Această categorie include statele în care femeilor și fetelor li se acordă dreptul să-şi hotărască personal problema maternităţii, iar întreruperea de sarcină este permisă până la sfârșitul primelor 12 săptămâni de sarcină numai în unităţi medico-sanitare publice. 

Mai multe privind cadrul legal privind avortul în Republica Moldova comparativ cu ale altor țări citiți aici

Menționăm că, Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive a participat la crearea și dezvoltarea protocoalelor și standartelor clinice privind avortul în siguranță conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății. În prezent, CIDSR susține și promovează avortul în siguranță prin metoda aspirației vacuum-manuală și metoda avortului medicamentos prin proiectele pe care le implementează. 

Партнеры

Мы используем файлы cookie
Мы используем файлы cookie для корректного отображения контента и для удобства использования веб-сайта.
Принимаю
Не принимаю